Superliga Națională feminină de fotbal programează mâine dimineață, de la ora 11.00, un meci de importanță capitală: Navobi Iași – Olimpia Cluj. Dacă înving mâine în Moldova, ardelencele sunt matematic campioane ale României, pentru a șasea oară consecutiv!

Fetele lui Mirel Albon și-au făcut încălzirea pentru meciul de la Iași ieri, la Odorheiu Secuiesc, unde au învins cu 7-1, după o partidă mult mai echilibrată decât o arată scorul. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc le-a dat bătăi de cap campioanelor de la Olimpia, deschizând scorul și intrând la pauză cu un neașteptat 1-1.

"Au ținut de rezultat cât au avut combustibil. Când l-au terminat, fetele mele s-au impus. A fost un meci greu, un test reușit, în care am văzut câteva jucătoare foarte bune, în special junioare”, a mărturisit Mirel Albon, antrenorul Olimpiei Cluj, care e și selecționerul primei reprezentative feminine a României.

Navobi Iași, echipă pregătită de Adrian Ambrosie, le-a ușurat misiunea în lupta pentru titlu clujencelor, după ce, în urmă cu două zile, au învins, pe teren propriu, formația ASA Târgu Mureș, scor 3-2. Trupa lui Adrian Ambrosie și-a asigurat matematic locul trei în acest sezon, o performanță mai mult decât meritorie pentru o nou-promovată.

"Avem șase puncte avans față de Vasas Femina, iar rezultatele directe ne avantajează. Nu mai putem pierde locul trei. Așa că meciul cu Olimpia Cluj va fi, din punctul nostru de vedere, unul relaxat și relaxant în același timp, în care vom încerca să facem specatacol, Meciul cu Olimpia e unul deschis oricărui rezultat”, a declarat Adrian Ambrosie.

"Fetele de la Iași au moralul foarte bun după succesul cu ASA Târgu Mureș, așa că ne așteptăm la o replică bună din partea lor. Victoria lor cu ASA a venit bine pentru noi. Învingem la Iași, iar duminica viitoare, la retur, ne vom pregăti să primim medaliile de campioane în fața propriilor suporteri. În plus, cu excepția finalei Cupei României, nu vom mai avea altceva de făcut decât să pregătim așa cum trebuie meciul cu Albania, din 2 iunie, din deplasare, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor din Olanda”, a mai spus Mirel Albon.