Dacă pentru gruparea dâmbovițeană prezența în finala Cupei României nu e o premieră, Heniu Prundu Bârgăului va juca prima sa finală!
Prin calificarea în ultimul act al competiției, Heniu a bifat deja cea mai mare performanță din istorie.

Cele două semifinale s-au disputat în „cuplaj” la Prundu Bârgăului. Prima confruntare a adus față în față echipele Piros Security Arad și CSȘ Târgovişte.

Revelație a actualului sezon al Cupei României, gruparea ardeleană, reprezentantă a ligii secunde, și-a văzut sfârșit visul de a juca marea finală. Piros Security Arad a pierdut în fața prim-divizionarei CSȘ Târgoviște, scor 2-6 (1-4), trupa pregătită de profesorul Mihai Tătăranu fiindu-i superioară la toate capitolele.

A doua finală

Pentru noi, pentru mine și pentru una dintre jucătoare, Georgiana Vasile, aceasta e cea de-a doua finală a Cupei României. Preluam această echipă acum zece ani, iar la finalul sezonului 2008-2009 jucam finala Cupei împotriva Ripensiei Timișoara, dar, din păcate, o pierdeam. Acum avem din o șansă la cucerirea trofeului. E șansa noastră și vrem să o fructificăm. Vom juca împotriva echipei Heniu Prundu Bârgăului, o echipă bună, care a crescut în ultima vreme. Va fi un meci foarte echilibrat. Îmi cunosc fetele. Dacă vor evolua cu ambiția și cu dăruirea ce le caracterizează atunci vom putea spera”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mihai Tătăranu, antrenorul echipei CSȘ Târgoviște.

În „meciul-vedetă” s-au întâlnit Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Heniu Prundu Bârgăului. Locul trei în Liga I, Vasas Femina reușise să elimine în „sferturi” multipla campioană Olimpia Cluj, victoria harghitenceleor la loviturile de departajare fiind considerată una dintre cele mai mari surprize din fotbalul românesc în ultimii mulți ani. Meciul dintre Vasas și gazdele de la Heniu a fost deosebit de echilibrat.

După 120 de minute de joc, cele două formații au încheiat nedecis, 1-1, pentru desemnarea celei de-a doua finaliste fiind necesare lovituri de departajare! Heniu a ratat de două ori, în timp ce Vasas a irosit trei lovituri, scor final 7-6 pentru trupa din Prundu Bârgăului, care bifează astfel prima finală din istorie!

Cea mai mare performanță

Când am venit în iarnă la Prundu Bârgăului, o spun sincer, nu credeam că vom ajunge la o asemenea performanță. Cu atât mai mare e bucuria calificării în finală! Au fost de-a lungul acestui sezon de primăvară și clipe bune și mai puțin bune pentru noi, ca echipă. Am încercat și am reușit, muncind firește, să creștem din punct de vedere al organizării, al tacticii. E o satisfacție uriașă că voi juca din nou o finală”, a declarat, pentru www.frf.ro, Andreea Corduneanu, jucătoarea echipei Heniu, om de bază în prima noastră reprezentativă.

Nu îmi vine să cred că vom juca finala. Sunt de mai bine de patru decenii la club, iar aceasta e cea mai mare performanță a echipei Heniu pe care o trăiesc. Fetele au reușit o performanță uriașă, pentru care le mulțumim. Acum, dacă tot am ajuns în marea finală, vrem să ducem Cupa României la Prundu Bârgăului”, a spus, pentru www.frf.ro, Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului, gazda semifinalelor Cupei României.

Finala dintre CSȘ Târgoviște și Heniu Prundu Bârgăului se va juca marți, 29 mai, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal” din Sfântu Gheorghe.