Maria a început fotbalul la vârsta de 10 ani la echipa de băieți a clubului bucureștean Arsenal Sport. La 14 ani a fost legitimată de CSȘ Târgoviște. După ce și-a făcut ucenicia la loturile naționale de junioare, Maria Neacșu a făcut pasul spre prima reprezentativă, având deja două participări cu prima noastră reprezentativă la Balaton Cup.

Sunt foarte mândră că am ajuns să fac parte din lotul echipei U Olimpia Cluj. Este o realizare mare pentru cariera mea, o trecere foarte importantă la campioana ultimelor opt sezoane, sper să demonstrez aici și să ajut echipa în toate meciurile, a spus Maria Neacșu, pentru site-ul oficial al grupării ardelene.

Pot să spun despre transferul Mariei Neacșu că a fost ultimul pentru aceasta fază a grupelor de UEFA Women’s Champions League. Vreau să-i mulțumesc în primul rând domnului profesor Mihai Tătăranu de la CSȘ Târgoviște, care a format-o și a instruit-o până la această vârstă și care a acceptat să o transferăm la Cluj. Maria este un mijlocaș de creație care, prin talentul ei și printr-o muncă susținută în cadrul clubului nostru, poate deveni o soluție pentru viitoarele campanii, atât în campionat, cât și în cupele europene. Am trecut-o inclusiv pe lista UEFA din acest an, care are ca termen data de 31 iulie, și sper ca treptat să se acomodeze cu stilul nostru și mai ales cu mentalitatea noastră. Sunt convins că fetele o vor ajuta să se integreze cât mai rapid, a declarat președintele clubului Alin Cioban, pentru site-ul oficial al campioanei României.

„U” Olimpia Cluj face parte din Grupa a 6-a preliminară a UEFA Women Champions League, care va fi găzduită de formația ucraineană Zhytlobud-1 Kharkiv. Din Grupa a 6-a mai fac parte, alături de Olimpia și de Zhytlobud-1, echipele Cardiff Met. Ladies F.C. (campioana Țării Galilor) și Birkirkara F.C. (campioana Maltei).

Iată programul meciurilor Grupei a 6-a:

7 August
„U” Olimpia Cluj – Cardiff Met.
Zhytlobud-1 Kharkiv – Birkirkara

10 August
„U” Olimpia Cluj – Birkirkara
Cardiff Met. – Zhytlobud-1 Kharkiv

13 August
Zhytlobud-1 Kharkiv – „U” Olimpia Cluj
Birkirkara – Cardiff Met.

Câștigătoarele celor 10 grupe și alte două echipe de pe locurile secunde se califică în faza următoare a competiției.