Mirel Albon, selecționerul naționalei feminine de fotbal a României, a stabilit lotul pentru ultimele două meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Franța.

Fără șanse de calificare la Campionatul Mondial, prima noastră reprezentativă va juca împotriva Belgiei, vineri, 31 august, de la ora 20.00, pe Stadionul Municipal din Botoșani, și contra Portugaliei, marți, 4 septembrie, de la ora 19:00 (ora României), pe Estádio Dr. Machado de Matos din Felgueiras.

Marea noutate din lotul României o reprezintă revenirea căpitanului Florentina Olar, după o pauză de mai bine de un an. În vârstă de 33 de ani, împliniți pe 6 august, Florentina Olar a născut anul trecut, acesta fiind motivul absenței sale. Considerată cea mai valoroasă jucătoare din istoria fotbalului românesc, Florentina a revenit în lotul echipei sale de club, Fortuna Hjørring, în finalul sezonului, unul la finalul căruia formația daneză și-a trecut în CV un nou titlu de campioană, cel cu numărul 9!

Bucurie și pentru echipa Heniu Prundu Bârgăului, formație care în sezonul recent încheiat a bifat cea mai importantă performanță din istorie, prezența în finala Cupei României. Gruparea bistrițeană are convocată în premieră o jucătoare la prima reprezentativă. Este vorba despre Adina Rognea, 24 de ani.

Nici nu știu ce să zic. Sunt uimită și, sincer, am ceva emoții”, a afirmat Adina Rognea pentru pagina de Facebook a clubului Heniu Prundu Bârgăului. „Este un moment de mare bucurie pentru clubul nostru și o dovadă că munca și seriozitatea au până la urmă și răsplată”, a spus și Calin Svoboda, antrenorul echipei Heniu.

Lotul României pentru meciurile cu Belgia și Portugalia:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Lavinia Boandă (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Olivia Oprea (Zaragoza CFF), Anne Marie Bănuță  (Rodez Aveyron/Franța), Teodora Meluță,  Melinda Nagy (ambele ”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/ Ungaria), Adina Giurgiu (Sassuolo/Italia)

Mijlocași: Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Andrea Herczeg (Mallbackens IF/Suedia), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht), Raluca Borodi, Andreea Voicu (ambele ”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Cristina Carp, Mara Bâtea, Oana Negrea (toate ”U” Olimpia Cluj), Adina Rognean (Heniu Prundu Bârgăului), Florentina Olar (Fortuna Hjorring)