Aproximativ 200 de fete au participat la debutul în România al programului de promovare a fotbalului feminin ”Live Your Goals”, susținut de FIFA și FRF.

La evenimentul desfășurat pe 31 mai, la Cluj-Napoca, sub coordonarea Gabrielei Iacobiță, a reprezentantului fotbalului feminin în Comitetul Executiv, Alin Cioban, și a coordonatorului loturilor naționale de fotbal feminin, Mirel Albon, fetele cu vârsta de până la 14 ani prezente au fost implicate în diferite activități.
În cadrul numeroaselor ateliere de lucru, fetele au jucat minifotbal, au exersat pasele, conducerea mingii printre jaloane, șuturile la poartă, ori s-au antrenat la trambuline și la ”scărițe”.
Pe tot parcursul evenimentului, cele mici au fost ajutate și îndrumate de 25 de jucătoare de la loturile de junioare sau senioare ale României.
LYG Cluj
La final, ”tricolorele” Ioana Bortan și Ștefania Vătafu, ambasadorii ”Live Your Goals” în România, au împărțit cadouri, diplome, baloane și stegulețe tuturor participantelor.
LYG Cluj3
Școlile care au avut cele mai multe reprezentante la evenimentul din Cluj-Napoca au fost Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Școala Generală Ion Agârbiceanu și Școala Generală Liviu Rebreanu.
Programul internațional ”Live Your Goals” are ca principal scop creșterea atractivității fotbalului feminin și a numărului de participante în întreaga lume.
LYG Cluj2
Sursa: www.olimpiacluj.ro