Fetele de la Navobi Iași au avut un start lansat de sezon în Liga a 2-a, reușind scorul primei etape, 13-0 (5-0) cu CSS Nicu Gane Fălticeni, într-un meci disputat sâmbătă, în Copou, în prima etapă din Seria I.

Golurile formației ieșene au fost marcate de Ana Palaghia (minutele 9, 49, 61), Raluca Dinescu (16, 48, 65), Ana Maria Roșu (26, 37), Cristina Capră (28, 70), Antonia Adochei (46), Alexandra Ivan (88, din penalty) și Nicoleta Lepădatu (90).

Echipa ieșeană manageriată de Adrian Ambrosie este pregătită de un staff tehnic format din Cristi Amironesei (antrenor principal), Mirela Abălașei (antrenor secund), Sorin Comisu (antrenor cu portarii) și Rareș Peptănaru (preparator fizic).

”A fost un meci fără istoric, cu o singură echipă care a marcat, în compania unui adversar tânăr și fără experiență. Pregătim fiecare meci cu atenție și astăzi am reușit un joc foarte bun. Mă bucur că și jucătoarele noi s-au integrat în filozofia echipei și au adus un plus de valoare. Campionatul este lung, și de aceea fiecare jucătoare este importantă pentru atingerea obiectivelor propuse. Jucăm fiecare meci la victorie”, a declarat managerul echipei Navobi Iași, Adrian Ambrosie.

”Ne bucurăm în primul rând pentru jocul bun, rezultatul contează mai puțin. Ne-am propus să câștigăm campionatul și pentru asta trebuie să tratăm fiecare meci ca pe o finală. Vom juca fiecare meci la victorie și ne dorim să obținem doar victorii în următoarele partide”, a declarat și căpitanul Ana Maria Roșu.

”Noi credem în forța grupului și în acest proiect, din acest motiv am revenit la Navobi. Ne dorim din tot sufletul să promovăm, pentru că avem toate condițiile și sperăm ca la final să ne bucurăm cu toții de revenirea în prima ligă. Îi așteptăm pe suporterii ieșeni și pe iubitorii fotbalului feminin în număr cât mai mare la stadion la meciurile echipei noastre”, a punctat și portarul Mirela Abălașei, o experimentată jucătoare revenită în această vară la formația ieșeană.

În următoarea partidă, Navobi se va deplasa la Bacău, unde va juca, duminică, 19 septembrie, cu formația locală Pisicile Roșii.

Iată și alte rezultate din etapa I: Vulpițele Galbene – Măgura 2012 Bacău 5-1, Activ Slobozia – Selena Constanța 0-10 (Seria I), Academia de Fotbal și Tenis Măgura – Atletic Drobeta 0-1, Olimpia Gherla – ACS Dream Team 2-1, Olimpic Star Cluj – United Bihor 1-7 (Seria a II-a). Meciul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Atletic Club Onix 2010 se va disputa pe 3 octombrie.

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)