Liga I la fotbal rezervată fetelor programează duminică, 17 martie, meciurile etapei cu numărul XI, a doua din acest an. 

Runda debutează la Galați, acolo unde Universitatea primește vizita echipei Fortuna Becicherecu Mic, performera etapei trecute. Fortuna vine după un succes istoric pe terenul multiplei campioane „U” Olimpia Cluj și vrea să confirme că succesul din Ardeal nu a fost unul întâmplător. În tur, Fortuna s-a impus cu 2-1.

De la ora 11.00 se joacă două meciuri. La Baia Mare se întâlnesc două vecine de clasament, despărțite doar de golaveraj, Independența și Fair Play București. Meciul se anunță unul foarte echilibrat. În tur, într-o partidă disputată la Baza Sportivă Ciorogârla de lângă București, Fair Play și Independența au oferit un meci superb încheiat la egalitate, scor 4-4.

Universitatea Alexandria, una dintre revelațiile actualului sezon al Ligii I, locul secund în campionat înaintea acestei runde, primește vizita formației Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Confruntarea va marca și debutul oficial al lui Alexandru Andrași pe banca tehnică a echipei din Odorheiu Secuiesc. În tur, cele două echipe au încheiat nedecis, scor 1-1.

„Sper ca acest eșec să fie motivația pentru partida de la Prundu Bârgăului”

Cel mai interesant meci al rundei a XI-a se va juca la Prundu Bârgăului, acolo unde sosește campioana „U” Olimpia Cluj. Gruparea ardeleană vine după o înfrângere surprinzătoare, 0-1 cu Fortuna Becicherecu Mic.

Meciul cu Fortuna e deja istorie. Există în viața unei echipe și astfel de momente. Pentru noi a fost o lecție, din care trebuie să învățăm. Avem o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă în jurul vârstei de 18 ani, dacă nu cumva chiar sub 18 ani, există un schimb de generații. Doar cei care nu se pricep la fotbal ne critică în astfel de momente. Sper ca acest eșec să fie motivația pentru partida de la Prundu Bârgăului, unde ne așteaptă un meci greu. Heniu speră să dea și ea lovitura, sunt sigură de asta”, a declarat, pentru www.frf.ro, Ioana Bortan, antrenorul-jucător al echipei „U” Olimpia Cluj.

„Olimpia va veni aici ca să-și refacă blazonul”

La Prundu Bârgăului, vizita campioanei României este așteptată ca un mare eveniment. Echipa pregătită de tandemul Călin Svoboda – Gicu Ruscău-junior s-a pregătit întreaga săptămână doar cu gândul la un succes istoric în fața Olimpiei. Heniu vine după un succes reconfortant, 4-0, pe teren propriu, cu Independența Baia Mare.

Dacă o echipă foarte bună pierde, înseamnă că poate fi învinsă. Totuși, să nu uităm că a fost primul lor eșec în campionat în ultimii șase-șapte ani, așa că nu m-aș raporta prea mult la această înfrângere. Din contră, știm cu toții ce reprezintă Olimpia în fotbalul feminin din România și sunt sigur că va veni aici ca să-și refacă blazonul și să demonstreze că eșecul de duminica trecută a fost doar un accident. Îi rog pe suporterii noștri să nu își facă program pentru duminică, pentru că avem mare nevoie de susținerea lor. Ne așteaptă o partidă foarte grea, dar cred cu tărie că putem obține un rezultat mare cu ajutorul lor. Se anunță o zi foarte frumoasă, așa că îi aștept să vină în număr cât mai mare să ne susțină și să creăm împreună un moment de neuitat pentru clubul nostru”, a spus antrenorul Călin Svoboda, într-un interviu acordat paginii de facebook a clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Programul etapei a XI-a: 

duminică, 17 martie
ora 10:00: Universitatea Galați – Fortuna Becicherecu Mic
ora 11.00: Independența Baia Mare – Fair Play București, Universitatea Alexandria – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
ora 14:00: Heniu Prundu Bârgăului – „U” Olimpia Cluj

*CSȘ Târgoviște stă în această rundă

Clasament: 1.„U” Olimpia 24p; 2. Universitatea Alexandria 17p; 3. Fortuna 17p; 4. Heniu 16p; 5. Vasas 14p; 6. Universitatea Galați 13p; 7. Independența 7p; 8. Fair Play 7p; 9. CSȘ Târgoviște 0

LIGA a II-a
Programul etapei a VIII-a:

SERIA I

duminică, 17 martie
ora 11:00: ACS Viitorul Reghin – Atletic Onix, Măgura 2012 Bacău – Selena SN Constanța
ora 11:15: Navobi Iași – Ladies Târgu Mureș
ora 13:00: Vasas 2 Femina Odorheiu Secuiesc – Vulpițele Galbene Roman

SERIA a II-a
sâmbătă 16 martie, ora 14:00
Olimpic Star Cluj – Banat Girls Info

duminică, 17 martie
ora 11:00: Venus Maramureș – Luceafărul Filiași
ora 14:00: CS Ineu – Olimpia 2 Cluj

*Partida Sporting Lugaș – Piros Security a fost amânată

Articol de Adi Dobre