Primul eșalon al fotbalului feminin din România a programat în acest weekend meciurile etapei cu numărul 15.

Runda, una cu surprize, a consemnat prima înfrângere în 2019 a revelației Fortuna Becicherecu Mic, dar și primul succes stagional al fetelor de la CSȘ Târgoviște.

„Dublă” pentru Țabur și Bălăceanu

Derby-ul etapei s-a jucat la Odorheiu Secuiesc, acolo unde Vasas Femina a primit vizita campioanei „U” Olimpia Cluj. Gazdele, pregătite din această iarnă de antrenorul secund al primei reprezentative, Alexandru Andrași, au făcut o partidă foarte bună, dar, în ciuda faptului că au condus la pauză cu 2-1, s-au văzut nevoite să se recunoască învinse.

Meciul a început rău pentru Vasas, Olimpia reușind să deschidă scorul după doar șapte minute, când, în urma unei faze confuze, Nadejda Colesnicenco a marcat în proprie poartă. Trupa lui Alexandru Andrași a reușit să treacă la conducere în finalul primei reprize, prin dubla semnată de Carolina Țabur.

Olimpia a revenit de la cabine mult mai motivată și a reușit în doar două minute să întoarcă soarta partidei prin golurile marcate de Ioana Bălăceanu.

A fost un meci foarte bun făcut de ambele echipe, un meci tare, așa cum aș vrea să mai văd în Liga I. Astfel de meciuri ajută nu doar competiția internă, ci și echipele naționale. Am sperat într-un succes, într-o surpriză, de ce să nu recunosc, dar în cele din urmă Olimpia Cluj s-a impus în primul rând datorită valorilor individuale pe care le are, valori ce fac diferența. Olimpia rămâne cea mai bună echipă din România și, cred, prin acest succes și-a mai asigurat un titlu de campioană. Pe lângă Ioana Bortan, Teodora Meluță, Mihaela Ciolacu sau Beatrice Tărășilă, jucătoare consacrate, vin din spate junioare de mare perspectivă. E și cazul Ioanei Bălăceanu, care a marcat două goluri”, a declarat Alexandru Andrași, care a adăugat: „Pentru noi, obiectivul principal îl reprezintă Cupa României. E foarte probabil să prindem și play-off-ul, dar, repet, Cupa, acolo unde am ajuns în semifinale, a devenit prioritate”.

De la 0-8 la 1-0!

Fortuna Becicherecu Mic, marea revelație a actualului sezon al Ligii I, a contabilizat în acest weekend primul eșec în 2019 și al treilea în acest sezon. Fortuna s-a împiedicat la Prundu Bârgăului, Heniu dovedindu-se a fi un adversar dificil pentru trupa pregătită de Florin Pădurean și Andra Vela. În urmă cu o lună, Fortuna trecea de Heniu, pe teren propriu, cu un neveresomil 8-0, într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României!

Partida, una decisă de golul Szidóniei Papp, a fost urmărită din tribune și de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Domnul președinte ne-a purtat noroc! Și dânsul și domnul primar, toată lumea! A fost un meci greu, în fața unui adversar valoros. Am mizat foarte mult pe dorința de revanșă a fetelor după înfrângerea din Cupa României. Fetele au evoluat exemplar, cu spirit de sacrificiu. Din păcate, prețul victoriei a fost unul mare, Mihaela Merlan suferind o accidentare gravă, întindere a ligamentelor încrucișate, și nu cred că o vom mai recupera până la finalul sezonului”, a declarat Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu, care împotriva Fortunei a mizat pe două junioare de mare perspectivă, Ioana Cătună și Ioana Pop. „Cătună și Pop sunt produsele noastre”, a ținut să precizeze antrenorul.

Primele puncte din acest sezon

Runda cu numărul 15 a consemnat obținerea primelor puncte ale echipei CSȘ Târgoviște în acest sezon. După 12 înfrângeri din tot atâtea partide disputate, CSȘ Târgoviște s-a impus, în deplasare, în fața formației Fair Play București.

Într-o altă partidă, Independența Baia Mare s-a impus în fața echipei Universitatea Galați. Succesul, unul surprinzător prin diferența de pe tabela de marcaj, a făcut ca Indepedența să treacă înaintea gălățencelor în clasament.

Etapa a 15-a:
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – „U” Olimpia Cluj 2-3 Info
Fair Play București – CSȘ Târgoviște 2-8
Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic 1-0
Independența Baia Mare – Universitatea Galați 5-0

*Echipa Universitatea Alexandria a stat în această etapă

Clasament: 1. Olimpia Cluj 36p; 2. Fortuna 24p; 3. Heniu 23; 4. Vasas 22; 5. Universitatea Alexandria 21; 6. Independența 17p; 7. Universitatea Galați 16p; 8. Fair Play 10p; 9. CSȘ Târgovişte 3p

Programul etapei viitoare, a 16-a (26-27 aprilie):

vineri, 26 aprilie
ora 11:00
Universitatea Olimpia Cluj – Universitatea Alexandria
Fortuna Becicherecu Mic – Fair Play

ora 15:00
CSȘ Târgoviște – Vasas Femina Odorhei

sâmbătă, 27 aprilie, ora 11.00
Universitatea Galați – Heniu Prundu Bârgăului

*Echipa Independența Baia Mare stă în această rundă

ARTICOL DE ADI DOBRE