Sursa foto: Sorin Pană - Sportul Ilustrat

Liga 1 Feminin rezervată fetelor programează miercuri, 5 mai, de la ora 11.00, meciurile etapei a cincea din play-off.

Universitatea Olimpia Cluj – Piroș Security Arad

Campioana „U” Olimpia Cluj joacă în această rundă pe teren propriu cu Piroș Security Arad, ocupanta locului secund! Ambele formații vin după victorii, „U” Olimpia – succes cu 2-1 la Becicherecu Mic, Piroș Security – același scor, acasă, cu Universitatea Galați.

„Mergem la Cluj să întâlnim echipa campioană. E un eveniment pe care fiecare adversară a Olimpiei îl pregătește foarte atent. Așa am făcut și noi, de fiecare dată. Încercăm să facem un meci bun și să punem probleme Olimpiei, pentru a dovedi că locul ocupat în clasament în acest moment nu e o întâmplare. Orice e posibil. Universitatea Galați a arătat acum două etape că se poate. Întâlnim cea mai bună echipă din campionat, o echipă foarte bine organizată, structurată, cu un lot valoros”, a spus Liviu Ilea, directorul executiv al clubului Piroș Security.

După derby-ul cu Fortuna Becicherecu Mic, campioana „U” Olimpia Cluj are din nou un meci tare! „Avem din nou derby! Etapa trecută am jucat împotriva locului secund, Fortuna Becicherecu Mic, acum jucăm din nou împotruiva locului doi, Piroș Security! Asta înseamnă că nu ne așteaptă un meci ușor. Mă bucur că nu avem indisponibilități, că avem, așa cum ne-am dorit, un lot de 27 de jucătoare, din care ne facem echipa de start”, a spus Iulian Szekely, antrenorul echipei „U” Olimpia Cluj. Iulian Szekely va putea conta pentru meciul de mâine și pe Ioana Bortan, accidentată grav, fractură de piramidă nazală, la ultimul meci al naționalei României, în Croația. Ar putea debuta de asemenea și americanca Rashida Beal, venită la Cluj în urmă cu două luni.

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic

Heniu Prundu Bârgăului, trei victorii și un eșec în play-off, va primi vizita echipei Fortuna Becicherecu Mic. Bănățencele au plecat spre Bistrița fără două dintre cele mai bune jucătoare. „Din păcate, nu le vom avea pentru această partidă pe Laura Rus, care a primit un cartonaș roșu după finalul meciului din Cupa României de la Arad de săptămâna trecută, și pe Cristina Codrescu, care nu s-a putut învoi de la serviciu. În aceste condiții, jocul de la Prundu Bârgului va fi unul foarte dificil. Am pierdut în Cupa României, continuăm în campionat, unde suntem deja cu gândul la viitorul sezon și la strategia pentru acesta”, a spus Florin Pădurean, antrenorul echipei Fortuna Becicherecu Mic.

„Ne așteaptă un meci foarte dificil. Sperăm însă să obținem toate punctele pentru a rămâne acolo sus în clasament. Prin jocul rezultatelor putem încheia această rundă pe locul secund. Echipa e într-o formă bună, vine după calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, nu avem probleme de lot. Trebuie însă să tratăm cu maximă seriozitate această dispută”, a spus Gicu Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Universitatea Galați – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

La Galați, pe Stadionul „Siderurgistul”, gazdele de la Universitatea primesc vizita formației Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, într-o partidă care va fi transmisă în direct pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină”, pe 5 mai, de la ora 11:00! Cele două grupări sunt încă în căutarea primei victorii în play-off. După două înfrângeri la scor, 0-5 la Prundu Bârgăului și 1-6 la Becicherecu Mic, Universitatea Galați a remizat, 0-0 pe teren propriu cu „U” Olimpia Cluj și a pierdut la limită la Arad, 1-2 cu Piroș Security. „Era foarte greu să ridicăm pretenții în primele două etape, când nu am putut alinia cea mai bună echipă din diverse motive. Am avut apoi trei săptămâni să pregătim meciurile care vor urma. Am obținut un 0-0 eroic în fața campioanei Olimpia Cluj. Trebuie să recunoaștem că am avut și șansă și un portar în zi de grație, Georgiana Bobocea. Căutăm prima victorie, chiar dacă știm că meciul cu Vasas nu va fi unul ușor”, a spus David Asandei, antrenorul echipei Universitatea Galați.

„Se întâlnesc ultimele două clasate, codașele din play-off, două echipe încă fără victorie, dar două echipe care joacă fotbal. Mergem la Galați să ne bucurăm de fotbal și, trebuie să recunoaștem, să ne pregătim pentru duelul cu Heniu Prundu Bârgăului din sferturile de finală ale Cupei României. Până la meciul cu Heniu mai avem o dispută, cu Olimpia Cluj, alt test foarte important”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas.

Iată programul etapei 5:

Play-off

5 mai, ora 11:00

Universitatea Olimpia Cluj – Piroș Security Arad
ACS Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic
Universitatea Galați – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Clasament:

1. „U” Olimpia 43p
2. Piroș Security 32p
3. Fortuna 29p
4. Heniu 29p
5. Vasas 24p
6. Universitatea Galați 19p

Play-out

5 mai, ora 11:00

ACS Selena ȘN Constanța – CS Universitatea Alexandria
Banat Girls – AFC Fair Play București
Carmen București – ACS Fotbal Feminin Baia Mare

Clasament:

1. AFC Fair Play 18p
2. Universitatea Alexandria 17
3. Fotbal Feminin 17p
4. Carmen 16p
5. Banat Girls 10p
6. Selena Constanța 5p

 

Articol de Adi Dobre