Sursa foto: Facebook - ACS Heniu Prundu Bargaului

Liga 1 Feminin programează în acest weekend meciurile etapei a opta a play-off-ului. Runda va debuta sâmbătă la Cluj, acolo unde campioana „U” Olimpia va primi vizita formației Universitatea Galați, singura echipă ce i-a pus piedică grupării ardelene în acest sezon!

În 18 aprilie 2021, în etapa a treia a play-off-ului, Universitatea Galați remiza surprinzător, pe teren propriu, cu „U” Olimpia Cluj, scor 0-0. A fost singura partidă din acest sezon în care formația clujeană nu a învins!

Universitatea Olimpia Cluj – Universitatea Galați

17 victorii și un rezultat de egalitate, aceasta e contabilitatea multiplei campioane a României în acest sezon.

„Așa cum probabil majoritatea oamenilor implicați în fotbalul feminin știu, Universitatea Galați este singura echipă care a reușit în acest sezon să scoată un rezultat de egalitate împotriva noastră. Acest lucru, cu siguranță, ne va motiva pentru acest joc, un joc pe care îl vom trata cu maximă seriozitate. Jucătoarele ambelor echipe vor avea parte de un teren excelent de această dată și, cu siguranță, riscul accidentărilor va fi mult mai mic față de jocul din turul play-off-ului de la Galați”, a spus Iulian Szekely, antrenorul principal al echipei „U” Olimpia Cluj.

„Jucăm sâmbătă la Cluj un meci foarte dificil împotriva campioanei României, o echipă puternică. O echipă ce are în componență jucătoare cu experiență, majoritatea componente ale loturilor naționale. Suntem conștiente că valoarea lor e una deosebită. Știm că ne așteaptă o partidă complicată, de altfel la Cluj au pierdut toate echipele. Noi vom încerca să ne jucăm șansele și să facem un meci bun. Am avut un an foarte dificil, cu accidentări, care în condiiile unui lot nu prea numeros a influențat jocul echipei. Am reușit să ne calificăm în play-off, iar dorința noastră este să încheiem anul cu bine, fără accidentări”, a spus Irina Topal, mijlocașul echipei Universitatea Galați.

Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

După victoria din etapa trecută, 1-0 în deplasare cu Universitatea Galați, Fortuna Becicherecu Mic încearcă să „lege” două succese consecutive și să „atace” locul 2 în clasament. În Banat sosește însă Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, una dintre cele mai lăudate echipe din acest sezon, o formație care are și ea calculele ei.

„Cele trei puncte puse în joc, ambiția, concentrarea și determinarea din teren vor face ca meciul să fie o adevărată luptă. Jucăm acasă împotriva unei echipe puternice. Ultimele întâlniri cu Vasas au fost foarte disputate, dar am încredere că putem păstra acasă cele trei puncte, mai ales că este în joc și locul din clasament”, a spus Denisa Hațegan, jucătoarea echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc e hotărâtă să se întoarcă din Banat cu un rezultat bun.

„După eliminarea din Cupa României nu ne-a mai rămas decât să luptăm pentru o clasare cât mai bună în Liga 1. La locul 2 nu mai avem șanse, poate locul 3. Chiar vrem să jucăm degajat, fără presiune. O clasare mai bună contează în primul rând pentru moralul fetelor. Ne așteaptă o deplasare grea, din toate punctele de vedere. Vor reveni și cele două fete care au fost suspendate etapa trecută, Kiss Anita și Kinga Barabási. Suntem bucuroși că am dus la bun sfârșit acest sezon foarte dificil cu ambele echipe”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Piroș Security Arad – ACS Heniu Prundu Bârgăului

Meci interesant se anunță la Arad, acolo unde Piroș Security, una dintre revelațiie actualului sezon, va primi vizita formației Heniu Prundu Bârgăului. Învinsă etapa trecută fără drept de apel, 0-4 la Odorheiu Secuiesc, Piroș Security Arad nu își mai permite niciun pas greșit dacă dorește să încheie sezonul pe locul secund.

„Am intrat pe ultima sută de metri a acestui play-off. Ne aflăm în fața penultimului joc pe teren propriu în acest sezon. Nu a fost săptămâna dorită. Avem accidentări, avem câteva fete aflate în proces de recuperare. Am fost mult mai preocupați de a pune fetele pe picioare și să punem la punct o garnitură de start care să tranșeze meciul care urmează în favoarea noastră. Sunt și astfel de meciuri în care trebuie să dăm mai mult ca oricând dovadă de sacrificiu, abnegație, atitudine mai mult ca oricând. Îmi doresc victoria și sper să o obținem”, a spus Dan Cuedan, antrenorul echipei Piroș Security Arad.

Fetele de la Heniu Prundu Bârgăului, proaspăt semifinaliste ale Cupei României, vin după un eșec usturător pe teren propriu, 1-6 în fața campioanei „U” Olimpia Cluj, și sunt hotărâte să obțină un rezultat care să le mențină pe locul secund în Liga 1.

Daniela Mateș: „Duminică ne așteaptă un meci foarte important, practic jucăm finala pentru locul 2.  Suntem foarte motivate. Un lucru este cert: vom lupta până în ultimul minut pentru a câștiga cele trei puncte și pentru a rămâne acolo unde ne e locul”.

Diandra Jean: „E un meci dificil, dar cred că dorința și ambiția noastră își vor spune cuvântul. Ne-am pregătim intens în aceste zile și suntem hotărâte să luptăm pentru a ne menține pe locul 2 în clasament. Sunt foarte încrezătoare în echipă. Ne dorim să ne bucurăm de victorie și de cele trei puncte”

Daniela Mureșan: „Va fi un meci dificil. Am încredere în colegele mele că vom face o partidă bună, suntem încrezătoare și ne dorim să avem un joc cât mai organizat. Ne-am pregătit intens pentru victoria de la Arad”.

Meciul dintre Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului va fi transmis în direct pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină”, duminică, de la ora 12:00!

Play-off

Sâmbătă, 22 mai, ora 12:00
Universitatea Olimpia Cluj – Universitatea Galați

Duminică, 23 mai

ora 11:00
Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

ora 12:00
Piroș Security Arad – ACS Heniu Prundu Bârgăului

Clasament:

 1. „U” Olimpia 52p
 2. Heniu 35p
 3. Piroș Security 35p
 4. Fortuna 32p
 5. Vasas 30p
 6. Universitatea Galați 19p

 

Play-out

Duminică, 23 mai, ora 11:00

CS Universitatea Alexandria – AFC Fair Play București
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – ACS Selena ȘN Constanța
AS CS Carmen București 1937 – Banat Girls

Clasament:

 1. Universitatea Alexandria 26p
 2. AFC Fair Play 24p
 3. Fotbal Feminin Baia Mare 20p
 4. Banat Girls 16p
 5. Carmen 16p
 6. Selena 8p

Articol de Adi Dobre