Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului se numără printre cele mai active grupări din Liga 1 în această perioadă.

Pandemia de coronavirus, care a dus la încheierea campionatului, a făcut ca Heniu să încheie competiția internă pe locul 6, departe de pretențiile staff-ului tehnic și administrativ, departe de pretențiile jucătoarelor, care debutaseră cu dreptul în 2020, calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după un succes în fața deținătoarei trofeului Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Oficialii grupării bistrițene au demarat de câteva zile acțiunea de stabilizare a lotului pentru sezonul viitor, unul în care Heniu va încerca să câștige un trofeu.

Dacă până acum schimbam într-un procent destul de mare echipa în pauzele competiționale de vară și de iarnă, de această dată am decis să păstrăm în linii mari lotul din sezonul trecut. Și asta pentru că avem jucătoare de valoare, de mare caracter și în care ne punem speranța câștigării unui trofeu în sezonul viitor”, a spus Călin Svoboda, antrenorul formației Heniu Prundu Bârgăului.

Mia Ganea, portarul echipei naționale de fotbal a României, Andreea Corduneanu, surorile Alina și Mădălina Boros, Alice Roca, junioarele Daria Răileanu și Edvina Ciontoș au anunțat că vor rămâne cel puțin încă un sezon la Prundu Bârgăului.

Ne-am propus acest lucru pentru ca lumea să afle cât mai multe amănunte despre jucătoarele noastre, mai ales despre cele tinere. Chiar la începutul acestei săptămâni a fost prezentată Daniela Mateș, o jucătoare de doar 20 de ani, dar care practică fotbalul de la 8 ani! Toate fetele noastre au povestea lor de viață. Au făcut mari sacrificii pentru a ajunge la acest nivel. Au învins greutăți, au învins prejudecăți”, spune Călin Svoboda, care a continuat: „Încercăm să facem lucrurile cât mai profesionist posibil, cât mai serios. Avem o echipă de comunicare foarte bună, avem condiții pentru a face performanță, suntem înconjurați de oameni care au încredere în noi, care ne susțin. Vrem ca Heniu să fie în continuare un bun ambasador al localității noastre, Prundu Bârgăului, al județului nostru, Bistrița Năsăud”.

Oficialii echipei, fanii, dar și componentele echipei Heniu așteaptă cu nerăbdare revenirea Mihaelei Merlan, una dintre cele mai valoroase jucătoare din Liga I. „Mihaela Merlan e recuperată sută la sută după accidentarea gravă suferită anul trecut. Va reveni, sunt sigur, mai puternică și cu o dorință de revanșă uriașă”, a mai spus antrenorul echipei Heniu Prundu Bârgăului.

 

Articol de ADI DOBRE