Olimpia UT Cluj a început cu dreptul play-off-ul Ligii 1 de fotbal feminin. Dar ne aşteptam la acest lucru şi sînt singur că nu le spun nimic nou celor care simpatizează campioana României. Diferenţa de valoare dintre formaţia clujeană şi celelalte echipe este evidentă. Faptul că Olimpia este creditată şi în acest sezon cu prima şansă la cîştigarea campionatului nu surprinde pe nimeni, nici chiar principala contracandidată, în speţă FCM Tg. Mureş, „abonată” la locul secund şi titlul neoficial de vice-campioană naţională de două sezoane încoace. Adică de la înfiinţarea Olimpiei, nume care tinde să devină un brand.

În prima etapă a play-off-ului, echipa pregătită de Mirel Albon şi Iulian Szekely a întîlnit, pe teren propriu, Blue Angel Cristian Braşov, ocupanta locului secund în Seria Est la finalul sezonului regulat. „Olimpicele” şi-au valorificat fără probleme avantajul terenului propriu şi statutul de mari favorite, impunîndu-se cu scor de neprezentare, 3-0. Mulţi care n-au văzut partida au înclinat să creadă că aceasta a fost decisă la…”masa verde”, pentru că Olimpia ne-a obişnuit cu scoruri mult mai mari.

Şi oaspetele au înscris, dar în proprie poartă, Ioana Stroia „încurcînd” porţile în minutul 11, care marcat deschiderea scorului. Olimpia şi-a mărit avantajul în minutul 38, graţie Corinei Olar, iar Ştefania Vătafu a închis tabela cu două minute înainte de final. Victimă încă din start, Blue Angel Braşov a contabilizat o singură oportunitate de a înscrie, prea puţin pentru o echipă cu pretenţii de play-off, care a venit la Cluj cu un singur gînd, de a nu lua multe goluri.

Recent întoarsă din Suedia, unde a participat la un turneu amical select, Olimpia a acuzat o oarecare stare de oboseală. Colac peste pupăză, Mirel Albon şi Iulian Szekely nu au putut conta pe Ganea (probleme de sănătate), Prunean (accidentată) Maria Ficzay şi  Rute Botica, ultimele două învoite pentru Paştele catolic.

Partida de duminică a prilejuit debutul în echipa gazdelor a trei jucătoare: portăriţa Crisztina Szoke Nagy, Dariana Indrei şi Ştefania Moraru, ultimele două fiind încă eleve de şcoală generală. De asemenea, Laura Desmerean (născută în 1997) şi Mihaela Ciolacu (născută în 1998) au fost titulare în premieră. Iată echipa Olimpiei din meciul cu Blue Angel Braşov: Boandă (75 Szoke) – Desmerean, Olar, Corduneanu, Giurgiu (75 Moraru) – Vătafu, Voicu, Bortan – Batea, Ciolacu, Lunca (69 Indrei).

Să mai scriem că în celelate meciuri din play-off s-au înregistrat următoarele rezultate: FCM Tg. Mureş – Real Craiova 7-0 şi FC Brazi – CFR 1933 Timişoara 1-2.

Etapa a doua, 14 aprilie, programează disputele: Blue Angel Braşov – CFR 1933 Timişoara, Real Craiova – FC Brazi şi derby-ul Olimpia Cluj – FCM Tg. Mureş.

Sursa:
http://www.ziarulfaclia.ro/liga-1-de-fotbal-feminin-start-lansat-al-olimpiei-cluj-in-play-off/