Atacantul naționalei feminine a anunțat, prin intermediul rețelelor de socializare, că va evolua la Fortuna Becicherecu Mic în sezonul următor.

Astfel, după 13 sezoane în străinătate, Laura Rus revine în campionatul României! Ultima experiență a Laurei în Liga 1 feminin a fost la Pandurii Târgu Jiu, în 2007!

„După un an dificil pentru mine pe plan personal, am luat decizia de a mă întoarce în țară pentru a fi mai aproape de familie, iar singurul club la care mă vedeam jucând în România este Fortuna Becicherecu Mic. Sper la o integrare cât mai ușoară pentru că îmi doresc să facem lucruri frumoase împreună! Și cred cu tărie că putem atinge rezultate bune. Fotbalul feminin românesc a crescut mult în ultimii ani și consider că printr-un campionat mai puternic, mai disputat, acesta va crește și mai mult”, a declarat Laura Rus pentru site-ul oficial al clubului.

„Suntem onorați că Laura Rus a ales echipa noastră și, prin venirea ei, sperăm să creștem nivelul jocului practicat. Talentul, valoarea și experiența ei vor aduce un plus echipei noastre, atât colectiv, cât și individual, în special pentru jucătoarele tinere care au multe de învățat de la ea, constituind un model pentru ele”, spune antrenorul echipei, Sorin Brîndescu.

Lala, cum e cunoscută în lumea fotbalului, a început fotbalul la o vârstă care acum e târzie la fete, la 16 ani, când s-a mutat din Reșița, unde practica handbalul, la Târgu Jiu, pentru a juca la Pandurii. Talentul, ambiția, determinarea și munca i-au adus după doar câțiva ani primul contract în străinătate, cu Sporting Huelva din Spania.

În cei 13 ani petrecuți în străinătate, Lala a jucat în Spania, Cipru (Apollon Limassol), Danemarca (Fortuna Hjorring), Coreea de Sud (Suwon FMC și Icheon Daekyo WFC), Italia (Sassuolo și Hellas Verona) și Belgia (RSC Anderlecht). A câștigat titluri de campioană în Cipru și Belgia, a fost cea mai bună marcatoare în Champions League și a campionatului coreean și este una dintre jucătoarele de bază ale naționalei feminine.