După ce sezonul trecut a îmbrăcat tricoul echipei Sassuolo, Laura Rus semnat în această săptămână cu Hellas Verona.

După experiența de la Sassuolo și din campionatul italian, am rămas plăcut surprisă atât de dezvoltarea și de implicarea italienilor în fotbalul feminin, dar mai ales de nivelul de aici. Am semnat pe un an cu Verona. Anul acesta echipa de fete a fost preluată de clubul Hellas Verona, echipa de băieți, ceea ce reprezintă un avantaj uriaș. E clar, în aceste condiții, că aici oamenii sunt hotărâți să facă o treabă cât mai bună, că vor ca noi, fetele, să ne batem cu cele mai tari echipe din Italia. Sunt foarte bucuroasă pentru faptul că am decis să rămân în Italia. Mărturisesc că, după terminarea contractului cu Sassuola, am avut șase oferte foarte bune! Sunt nerăbdătoare să înceapă campionatul. Vreau să joc cât mai bine și să marchez multe goluri pentru Hellas Verona”, a declarat Laura Rus.

Un adevărat glóbe-trotter, Laura Rus a jucat de-a lungul carierei sale în campionate puternice, precum Primera División, Cypriot First Division, Elitedivisionen (prima ligă din Danemarca) și WK League (primul eșalon feminin al fotbalului din Coreea de Sud.

În urmă cu doi ani, Lala, cum îi spune toată lumea, a decis să organizeze la Bocșa, Caraș Severin, localitatea sa natală, Cupa Laura Rus la fotbal, competiție destinată dezvoltării fotbalului feminin. „Vreau să dau înapoi ceva acestui sport extraordinar, care mi-a oferit atâtea satisfacții”, explică de fiecare dată atacantul echipei naționale. Cupa Laura Rus a bifat deja două ediții.