during the FIFA Womens World Cup UEFA qualifiers football match between Switzerland and Romania at Letzigrund in Zurich, Switzerland.

Naționala feminină a României a pierdut cu 2-0 partida cu Elveția, disputată în deplasare, la Zurich. În celălalt meci al grupei programat vineri, 22 octombrie, Italia s-a impus cu 3-0 în fața Croației!

CLASAMENTUL GRUPEI G

Echipa Meciuri Victorii Egal Înfrângeri Goluri Puncte
Elveția 4 4 0 0 17-1 12
Italia 4 4 0 0 16-0 12
ROMÂNIA 3 2 0 1 5-2 6
Moldova 2 0 0 2 0-9 0
Lituania 3 0 0 3 1-12 0
Croația 4 0 0 4 0-15 0

Rezultatele și programul complet al Grupei G: 

17 septembrie 2021: Italia – Moldova 3-0, Elveția – Lituania 4-1, ROMÂNIA – Croația 2-0
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția 0-6, Croația – Italia 0-5, ROMÂNIA – Lituania 3-0
22 octombrie 2021: Italia – Croația 0-5, Elveția – ROMÂNIA 2-0
26 octombrie 2021
: Lituania – Italia 0-5, Elveția – Croația 5-0

URMĂTOARELE JOCURI:

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia

8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

ELVEȚIA – ROMÂNIA 2-0

A marcat: Crnogorčević (48, 90-pen)

ELVEȚIA: 1. Thalmann – 5. Maritz, 14. Kiwic, 15. Buhler, 2. Stierli – 13. Walti-cpt (22. Mauron 75) – 10. Bachmann (4. Rinast 75), 11. Sow, 18. Xhemeili (7. Maendly 63) 9. Crnogorčević – 17. Fölmli. Selecționer: Nils Nielsen
REZERVE: 12. Peng, 21. Friedli – 3. Marti, 6. Calligaris, 8. Pando, 16. De Alem, 19. Julini, 20. Humm, 23. Lehmann

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 21. Corduneanu, 2. Oprea, 6. Ficzay, 11. Olar-cpt – 4. Bortan, 8. Vătafu – 5. Meluță, 14. Herczeg (19. Ambruș), 22. Laiu (20. Carp 60) – 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca
REZERVE: 12. Ceasar, 23. Boandă – 3. Nagy, 7. Tătar, 13. Gered, 15. Ancăș, 17. Goder, 18. Bâtea

🕛 19:00

Suntem aici! Gata de luptă până la fluierul final!

🕛 18:30

Vestiarul tricolorelor este pregătit să le întâmpine! Au mai rămas câteva ore până la fluierul de start al partidei cu Elveția! #LuptamImpreuna până la final!

🕛 13:30

În această dimineață, tricolorele au efectuat câteva exerciții de activare în sala hotelului, sub supravegherea preparatorului fizic Vlad Nicoară! Suntem pregătite pentru a da totul pentru România!

🕛 12:00

La ședința tehnică din această dimineață s-au stabilit culorile în care vor evolua cele două formații: noi în galben, elvețiencele în roșu! #HaiRomania

🕛 10:00

A sosit și ziua pentru care ne-am antrenat pe parcursul acestei săptămâni, ziua meciului cu Elveția! 6 antrenamente, 5 zile intense de pregătire și un singur gând: să continuăm seria victoriilor din septembrie. Nu va fi ușor, ne cunoaștem foarte bine adversarul din această seară, însă niciun joc nu seamănă cu celălalt, iar motivația noastră depășește limitele pe care le avem. Luptăm împreună pentru ROMÂNIA! Diseară, de la 20:00, în direct pe PRO X!

Ziua 5: 21 octombrie

🕛 21:00

Tricolorele au desfășurat în această seară, pe stadionul Letzigrund din Zurich,  antrenamentul oficial premergător jocului cu Elveția de mâine seară. Nu vă spunem mai multe, lăsăm imaginile să vorbească de la sine. 🙂

🕛 18:00

În această după-amiază, tricolorele au avut o activitate alături de Călina Iușan, psihologul lotului, în care s-a pus accent pe completarea unui rebus bazat pe descoperirea calităților echipei României. O activitate benefică, care ne-a unit și mai mult în atingerea obiectivului din această lună!

🕛 14:00

În așteptarea antrenamentului oficial din această seară, programat la ora 20:00, tricolorele au efectuat o scurtă plimbare în proximitatea hotelului. Ce-i drept, ne-a întâmpinat și o vreme destul de prietenoasă în Zurich :). P.S. Mulțumiri fotografului zilei, Laura Rus, care și-a surprins echipa în cadrele de mai jos.

🕛 11:45

Bună dimineața tuturor din Zurich! Tricolorele au ajuns aseară în Elveția, unde vor disputa partida cu țara gazdă. În așteptarea antrenamentului oficial din această seară, vă invităm să urmărim răspunsurile Ioanei Bortan la provocarea lansată pe pagina de Facebook a naționalei feminine, de a răspunde la întrebările suporterilor. La finalul interviului, Ioana a ales și întrebarea câștigătoare, care va fi premiată cu un tricou semnat de tricolore. De această dată, tricoul va ajunge la Renata Bartoș! Felicitări și te așteptăm în continuare alături de #nationalafeminina!

Ziua 4: 20 octombrie

🕛 23:45

După un zbor lung, cu escală la Amsterdam, tricolorele au ajuns la Zurich, orașul care va găzdui partida Elveția – România de vineri, 22 octombrie.

🕛 17:45

Tricolorele sunt gata de plecarea spre Elveția, unde vineri, de la 20:00, întâlnesc selecționata feminină a țării gazdă! Împreună spre cele trei puncte puse în joc în această lună!

🕛 14:00

Din păcate, Mihaela Ciolacu a devenit indisponibilă pentru partida cu Elveția de vineri, astfel că nu va efectua deplasarea în Țara Cantoanelor. Suntem alături de tine, Miha, și sperăm să ne revedem cu bine și sănătoase la următoarea acțiune! Împreună și la bine, și la greu!

🕛 13:00

În această dimineață a fost programat ultimul antrenament al tricoorelor în țară. Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute, fiind și ultima înainte de antrenamentul oficial premergător jocului de vineri.

În această după-amiază, tricolorele vor efectua deplasarea în Elveția! Rămâneți alături de noi în drumul spre Țara Cantoanelor ! #LuptamImpreuna

🕛 11:00

Înaintea antrenamentului din această dimineață, tricolorele și staff-ul tehnic al primei reprezentative le-au transmis mult succes junioarelor U19, care astăzi debutează în calificările pentru promovarea în Liga A. Tricolorele mici vor întâlni Georgia în primul joc, de la ora 17:00! Mult succes, fetelor! Suntem alături de voi! #HaiRomania

Ziua 3: 19 octombrie

🕛 19:30

Înaintea antrenamentului din această după-amiază, sub atenția preparatorului fizic Vlad Nicoară, tricolorele au trecut prin testarea CountermovementJump (CMJ).  CMJ consta într-o saritură verticală (în înălțime) și are ca scop identificarea nivelului de putere la nivelul membrelor inferioare. Această săritură se realizează atât bilateral, cât și unilateral, pentru a identifica dacă existe dezechilibre între cele 2 membre inferioare.

🕛 18:30

Am încheiat și al doilea antrenament al zilei! O zi încărcată din punct de vedere fizic, însă trebuie să fim 100% pregătite pentru duelul lunii octombrie, cu Elveția. Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute și s-a axat pregătirea tacticii din jocul de vineri!

🕛 12:30

Am încheiat primul antrenament al zilei! Cuvintele cheie ale primului antrenament al zilei: concentrare și determinare de la încălzire până la partea tactică. Urmează odihnă și a doua ședință de pregătire programată astăzi! Ne revedem curând!

🕛 10:00

Bună dimineața tuturor de la Mogoșoaia! Am început ziua pline de energie, care să ne ajungă pentru cele două antrenamente programate astăzi! Până atunci, vă lăsăm cu câteva imagini de la antrenamentul de aseară! AMR 3 zile până la duelul lunii octombrie: Elveția – România! #LuptamImpreuna

Ziua 2: 18 octombrie

🕛 18:00

Tricolorele au avut programat în această după amiază un nou antrenament în vederea pregătirii duelului cu Elveția din 22 octombrie. Ședința a durat aproximativ o oră și jumătate, timp în care selecționerul Cristian Dulca și staff-ul său s-au axat pe faza defensivă și creșterea ritmului de joc. Timpul este limitat, așa că toată lumea s-a concentrat la joc 100%. La ședința de pregătire a participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, care le-a transmis mult succes tricolorelor în meciul care urmează.

🕛 11:30

Vă așteptăm cu un nou concurs pe pagina de Facebook a naționalei feminine! Adresează-i o întrebare mijlocașului naționalei feminine, Ioana Bortan, iar aceasta va răspunde printr-un video la 10 întrebări. În plus, Ioana va premia cu un tricou semnat de tricolore întrebarea cea mai interesantă! E momentul să ne adresezi curiozitățile tale!

🕛 10:00

Bună dimineața tuturor din cantonamentul tricolorelor de la Mogoșoaia! Trăiește experiența unei zile din cantonamentul naționalei feminine prin ochii fundașului naționalei feminine, Erika Gered, care a preluat astăzi contul de instagram al tricolorelor! Fiți cu ochii pe noi AICI!


Ziua 1: 17 octombrie 

🕛 19:30

Am încheiat prima ședință de pregătire a duelului cu Elveția din această lună! Încă în formulă incompletă, tricolorele care au ajuns astăzi în cantonamentul de la Mogoșoaia s-au antrenat sub comanda selecționerului Cristian Dulca. Mesajul transmis încă de la primul antrenament a fost unul clar: 3 puncte cu Elveția în meciul de vineri! Avem 5 zile la dispoziție pentru a pregăti revanșa din campania precedentă! #LuptamImpreuna

 

🕛 14:00

Bună ziua de la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde astăzi se reunește naționala feminină pentru al treilea joc din aceste preliminarii. Jurnalul de Mondial continuă în Elveția în această lună, cu o partidă dificilă! Primele tricolore au ajuns deja în cantonament, pline de energie și pregătite să lupte pentru cele trei puncte puse în joc! Vă așteptăm alături de noi, ca întotdeauna, pe parcursul acestei săptămâni! #HaiRomania

Lotul convocat de selecționerul Cristian Dulca pentru acest meci: 

PortariAndreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Lavinia Boandă (ASD Cortefranca Calcio / Italia)

FundașiOlivia Oprea (Villarreal CF / Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK / Ungaria), Melinda Nagy (Diosgyori VTK / Ungaria), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara)

MijlocașiIoana Bortan (U Olimpia Cluj), Florentina Ancăș (Politehnica Timișoara), Ștefania Vătafu (Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica / Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj)

AtacanțiLaura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (U.C. Sampdoria / Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Andreea Laiu (Heniu Prundu Bârgăului)