Pentru echipa națională feminină de fotbal a României ora debutului în preliminariile Campionatului European din 2021 se apropie. România va juca primul meci acasă, contra Belgiei, pe 8 octombrie.

În aceste zile, prima noastră reprezentativă se află în cantonament, la Timișoara, iar luni, 17 iunie, va susține un meci de verificare în compania Serbiei, în deplasare. Confruntarea cu Serbia va fi ultima înaintea meciului cu Belgia și va putea fi urmărită în direct pe frf.ro.

În cantonamentul naționalei se află pentru prima oară în acest an și Isabelle Mihail, atacantul echipei americane Kent State University.

În vârstă de doar 20 de ani, Isabelle e considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din naționala României. În urmă cu aproape doi ani, Isabelle a suferit o accidentare gravă, ruptură de ligamente încrucișate, a stat zece luni, dar a revenit cu și mai mare ambiție, reușind să marcheze pentru echipa României un gol absolut superb împotriva Portugaliei, care a și fost votat de fanii echipei naționale ”Golul anului 2018!”

Născută în Canada, Isabelle vine în fiecare an în România, pentru a-și petrece vacanțele alături de bunici. Spune că îi place foarte mult și mărturisește totodată că ori de câte ori joacă în tricoul naționalei României o face cu mândrie.

Isabelle, cum ai regăsit atmosfera de la echipa națională?
– Ca de obicei, foarte bună. Mă simt foarte bine când vin la echipa națională, fetele, antrenorii mă primesc de fiecare dată cu multă căldură. Abia așteptam această convocare. Nu am mai fost alături de fete de anul trecut, de la meciul cu Portugalia. Nu am putut onora alte convocări și din cauza școlii.

Ce studiezi?
– Finanțe și contabilitate!

Îți place matematica!
– Îmi place foarte mult matematica, să lucrez cu banii :)!

Părinții tăi ce spun despre pasiunile tale?
– Părinții m-au susținut întotdeauna, mi-au dat educație, m-au încurajat în dorința mea de a ajunge jucătoare profesionistă, pentru că asta vreau să devin!

Unde îți dorești să joci?
– Mi-ar plăcea să evoluez în Franța sau în Germania, două dintre cele mai competitive campionate din lume.

Poate naționala României să se califice la EURO 2021?
– Avem o echipă puternică. Depinde doar de noi să ajungem la Campionatul European, depinde de cât de mult ne dorim să facem performanță, de cât de bine ne prezentăm la ora meciurilor oficiale. Eu nu mă gândesc la adversar, mă gândesc doar la noi. Adversarul nu contează atunci când ești bine pregătit.

Apropo de adversari, ce părere ai de echipele din grupa noastră preliminară?
– Sunt echipe puternice, asta e clar, dar să vă spun ceva: dacă vom juca, dacă vom avea atitudinea arătată la meciul cu Portugalia din preliminariile trecute, nu ne stă nimeni în față!

Cum a fost perioada cât ai stat departe de fotbal?
– Dificilă, poate cea mai grea din câte am trecut până acum, dar acum mi-am revenit! Mi-am dat seama, deși nu cred că mai era nevoie, cât de importantă e sănătatea, cât de important e să fii sănătos.

Te-ai gândit vreun moment că nu vei mai putea juca fotbal?!
– Niciun moment! După accidentare am revenit și mai puternică! Și așa va fi mereu, dacă voi mai trece prin astfel de momente. Mă fac bine, joc, dau gol și gata!

De unde vine determinarea asta extraordinară?!
– Din suflet, cu siguranță, din inimă, din educația primită! Mi-a plăcut dintotdeauna fotbalul și asta îmi dă, de asemenea, forță. Îmi doresc foarte foarte mult să ne calificăm la EURO.

Ai vreun idol, un model?
– Îmi place foarte mult Kylian Mbappe.

De ce?! 
– Pentru că avem aceeași vârstă, pentru că evoluăm pe același post și pentru că vreau să joc așa cum o face el!

Din fotbalul fetelor de cine îți place?
– De Ada Hegerberg! E, poate, cea mai bună jucătoare din lume. Are calități extraordinare. De altfel, lipsa sa din naționala Norvegiei se vede la acest Campionat Mondial.

Cum ai primit prima convocare la naționala României?
– Cu mare bucurie. Am fost contactată acum trei ani. Țin minte că a fost un meci contra Bulgariei în tricoul echipei U19 a României. Mi-am zis că trebuie să joc cât mai bine, să impresionez, pentru că nu aveam ce pierde.

Îți place în România?
– Foarte mult. În România îmi petrec vacanțele, la bunicii mei, care locuiesc la casă, aproape de București, la Popești Leordeni. Sunt născută în Canada, părinții sunt însă de aici, din România, și am o mare bucurie atunci când vin. În plus, joc pentru România!

 

Articol de Adi Dobre