Ardelencele merg la Iași cu un singur gând, să aducă trofeul înapoi la Cluj, acolo unde a stat cinci ani consecutivi, până în vara trecută, când ASA Târgu Mureș a câștigat surprinzător finala jucată la Hunedoara, 2-1 cu Olimpia. În cele 13 ediții anterioare, Cupa României a poposit la Cluj de nouă ori, patru trofee fiind cucerite de Clujana și cinci de Olimpia. Toate succesele Clujului în Cupa României au fost legate până acum de numele selecționerului Mirel Albon, care în această iarnă i-a predat ștafeta lui Marius Suller, aflat în fața celui de-al doilea trofeu cu Olimpia, după ce a luat titlul înainte de finalul sezonului!

În acest sezon, Navobi și Olimpia s-au mai întâlnit o dată, tot la Iași, în campionat, campioanele impunându-se cu scorul de 7-2. „Acum datele problemei se schimbă! Finala Cupei e altceva! E imprevizibilă. Joci cu trofeul pe masă, ambițiile sunt diferite”, spune Ioana Bortan, căpitanul echipei Olimpia Cluj. Jucătoare de bază în naționala României, Ioana Bortan susține că Olimpia e pregătită să aducă trofeul înapoi la Cluj. „Anul trecut am făcut o pauză. Am vrut să-i lăsăm și pe alții să câștige Cupa! Glumesc, firește! Se mai întâmplă, de aceea e frumos fotbalul”, a mai adăugat, pentru www.frf.ro, Ioana Bortan, care a jucat toate finalele disputate până acum de Olimpia Cluj.

Iată finalele de până acum:
2004 Clujana – SN Constanța 4-0
2005 Clujana – Smart București 2-1
2006 Clujana – Pandurii Târgu Jiu 3-2
2007 Pandurii Târgu Jiu – Clujana 1-1 (6-5 după loviturile de departajare)
2008 Clujana – Smart București 7-0
2009 Ripensia Timișoara – CSS Târgoviște 4-0
2010 AFC Municipal Târgu Mureș – Clujana 4-0
2011 Olimpia Cluj-Napoca – AFC Municipal Târgu Mureș 2-0
2012 Olimpia Cluj-Napoca – FCM Târgu Mureș 1-0
2013 Olimpia Cluj-Napoca – FCM Târgu Mureș 6-0
2014 Olimpia Cluj-Napoca – ASA 2013 Târgu Mureș 3-0
2015 Olimpia Cluj-Napoca – ASA 2013 Târgu Mureș 4-0
2016 Olimpia Cluj-Napoca – ASA 2013 Târgu Mureș 1-2

„Olimpia Cluj-Napoca, așa cum îi stă bine unei echipe cu renume, va încerca duminică să aducă trofeul acasă. De partea echipei noastre sunt trei elemente esențiale în fotbalul modern: valoarea, munca și cultura clubului. Oricare nume de jucătoare din lotul actual poate genera insomnii adversarelor, iar clubul în sine și-a demonstrat forța în competiții internaționale. Totuși, duminică ne așteaptă o finală în care o să respectăm adversarul și publicul, și o să tratăm fiecare secundă cu maximă seriozitate”, scrie pe site-ul oficial al campioanei României.

Tot pentru site-ul oficial al Olimpiei Cluj, două jucătoare de bază, Andreea Voicu și Lidia Havriștiuc, dar și președintele Alin Cioban au vorbit despre finala de duminică.

Andreea Voicu: „Am așteptări mari de la această finală. Îmi doresc să recâștigăm trofeul și să fim televizate pentru a vedea cât mai multă lume frumusețea acestui sport și valoarea echipelor. Invit suporterii noștri să ne susțină chiar dacă suntem departe de Cluj”

Lidia Havriștiuc: „În urmă cu trei ani s-a jucat finala Cupei României la Suceava și eu eram în tribună. Îmi amintesc cât de mult îmi doream să joc și eu într-o zi un asemena meci cu însemnătate deosebită indiferent dacă ar fi acasă sau în alt oraș. Anul trecut am jucat finala la Hunedoara, dar din nefericire nu am câștigat trofeul. Duminică la Iași voi fi onorată și foarte motivată să joc pentru acest trofeu, mai ales că sunt atât de aproape de casă. Pentru plăcerea de a juca fotbal și pentru entuziasmul suporterilor care vor fi prezenți în tribună îmi doresc un meci echilibrat, însă dincolo de acest lucru am un singur obiectiv: VICTORIA”

Alin Cioban: „Sper să regăsesc la Iași publicul și atmosfera care m-a fascinat când eram student și care a deschis în sufletul meu o pagină specială dedicată Moldovei. Îndrăgesc acest oraș, universul lui cultural și din acest motiv sper că sportivele noastre să reușească să scrie o nouă filă din istoria clubului Olimpia. Duminică, toți prietenii mei din Iași vor vedea un recital de artă fotbalistică. Dacă jucăm așa cum știm, o să avem „Copoul” alături de noi”

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!