Turneul final al Campionatului Național U15 de la Cluj a fost o reușită. O spune chiar selecționerul naționalelor U15 și U16 ale României, Irina Giurgiu.

„”U” Olimpia dă loturilor naționale cele mai multe jucătoare”

Care ar fi primele concluzii după Turneul Final de la Cluj?
– Am urmărit un turneu final frumos, acest e cel mai bun cuvânt! Am văzut un fotbal bun pentru această vârstă, care ne-a bucurat. La Cluj au fost prezente cele mai bune echipe din țară și toate au încercat să impresioneze.

După succesul la senioare, „U” Olimpia a câștigat titlul și la junioare.
– „U” Olimpia a fost cea mai bună echipă la acest turneu final. Titlul cucerit e meritat, un titlu care răsplătește munca celor de la „U” Olimpia, cel mai puternic club din România, gruparea care are la echipe cele mai bune jucătoare din țară, unde s-a investit enorm. Tocmai de aceea, „U” Olimpia Cluj dă loturilor naționale cele mai multe jucătoare.

– Vasas Odorheiu Secuiesc, vicecampioană la U15?
– Vasas e de asemenea un club unde se investește și se lucrează foarte bine. Sunt peste 75 de fete la Odorhei, la toate categoriile de vârstă, care practică fotbalul. Rezultatele celor de la Vasas nu sunt întâmplătoare.

„Nivelul crește de la an la an”

Ce ați văzut la Cluj, din punctul de vedere al selecționerului?
– Am venit la Cluj pentru a urmări fete cu potențial pentru echipele naționale de junioare. Și am văzut! Pe unele dintre jucătoare le cunoșteam, le-am mai antrenat, dar am observat și fete noi. M-a mulțumit nivelul de tehnicitate al turneului.

Cum a fost Turneul Final de la Cluj față de cel de anul trecut?
– Chiar mă pregăteam să spun că an de an nivelul crește! Acesta e cel mai îmbucurător amănunt. An de an cresc viteza de joc, tehnica de echipă, dar și cea individuală. Este mai mult decât îmbucurător. Fotbalul feminin din România s-a dezvoltat foarte mult în ultima vrem. Îmi amintesc de faptul că acum câțiva ani erau patru echipe de junioare, iar acum, la Cluj, am avut 12, cele mai bune echipe din țară după disputarea turneelor zonale, ceea ce e un pas uriaș înainte.