Superliga Naţională feminină de fotbal a ajuns la ora play-off-ului, fază a competiţiei care va debuta în acest week-end. În careul de aşi al Superligii au ajuns campioana Olimpia Cluj, ASA Târgu Mureș, Navobi Iași și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Vasas a obţinut biletul pentru play-off în ultima etapă, duminica trecută, după succesul, scor 3-1, în faţa revelaţiei actualului sezon, Navobi Iași. Nou-promovată, gruparea din Iaşi a încheiat pe un surprinzător loc trei!

Olimpia Cluj, campioana ultimelor cinci ediţii ale Superligii şi formaţia care dă cele mai multe jucătoare echipei naţionale a României, a dominat şi acest sezon. Trupa pregătită de selecţionerul Mirel Albon s-a împiedicat într-o singură partidă de-a lungul campionatului, un egal, în retur, cu ASA Târgu Mureş.

“Sezonul regular s-a încheiat pentru echipele din Superliga cu o surpriză, victoria cu 3-1 în deplasare la Iași a echipei Vasas Odorheiu Secuiesc, ardelencele obținând astfel chiar în ultima etapă accederea în play off. După Olimpia și ASA, două echipe deja obișnuite cu locurile de Play Off, anul acesta este rândul echipelor Navobi Iași și Vasas Femina să confirme creșterea valorică și nivelul profesionist atins. Pentru mine prezența celor două echipe în Play Off reprezintă o recunoaștere a seriozității și a muncii depuse de staff-urile tehnice și administrative, dar și o dovadă că investiția în junioare duce la un asemenea rezultat. Nu întâmplător loturile reprezentative de junioare ale României au constant în componență junioare de la cele două echipe”, a declarat Alin Cioban, președintele Comisiei Centrale de Fotbal Feminin și președintele clubului Olimpia Cluj.

Cioban a vorbit și despre lupta din play-out: “Pot să afirm că mi-aș dori ca toate să rămână în continuare în Superligă deoarece au dovedit că au valoare, în special după ultimele rezultate, și cred de asemenea că lupta pentru toate cele patru locuri va fi una deschisă oricărui rezultat”.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj, Mirel Albon, a prefațat lupta din play-off: “Vom juca în prima etapă cu Vasas Odorheiul Secuiesc. Este o echipă bună, chiar cred că merita să prindă play-off-ul, am jucat și în penultima etapă cu ei și a fost un meci cât se poate de bun. Sperăm ca până atunci toată lumea să fie aptă și să reușim un spectacol cât se poate de bun și să fie o ultimă repetiție înainte de meciul de peste două săptămâni cu Târgu Mureș, pe care sperăm să-l câștigăm. O victorie ne-ar duce la patru puncte și ne-ar face favoriți la cucerirea titlului”.

Programul primei etape din play-off
Olimpia Cluj-Napoca – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
ASA Târgu Mureș – Navobi Iași

Programul primei etape din play-out
Real Craiova – Heniu Prundu Bârgăului
Fair Play București – Independența Baia Mare

Clasament play-off:
1. Olimpia Cluj-Napoca 20 puncte
2. ASA Târgu Mureș 19 p
3. Navobi Iași 11 p
4. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 11 p

Clasament play-out:
1. Real Craiova 10 puncte
2. Fair Play București 8 p
3. Independența Baia Mare 5 p
4. Heniu Prundu Bârgăului 2 p