Sursa foto: CSS Târgoviște

La finalul săptămânii trecute, în Liga 2 Feminin s-au disputat două meciuri din etapa a 12-a a Seriilor 1 și 2, plus alte două partide din etapa 11 a Seriei 3.

În Seria 1, liderul CSS Târgoviște a obținut a șasea victorie din acest sezon, scor 6-1, pe teren propriu, împotriva echipei Navobi Iași. După șapte etape jucate, echipa pregătită de Mihai Tătăranu are 18 puncte, cu trei mai multe față de Vulpițele Galbene Roman, ocupanta locului secund, care are și un meci în plus.

Golurile victoriei obținute duminică în fața celor de la Navobi Iași au fost înscrise de Adriana Istrate, autoarea unui hat-trick, Diana Rădoi, Monica Badea și Mihaela Radu.

În ciuda scorului, mi-a fost puțin teamă de meciul cu Navobi Iași. Veneam după două partide nereușite, am modificat puțin și sistemul de joc. Întâlneam echipa prietenului meu Adrian Ambrosie, care din returul campionatului s-a implicat mai mult la echipă și știam că nu o să mai fie meciul din turul campionatului, când am câștigat cu 10-1. Cred că a fost cel mai bun joc al nostru din acest campionat.

Eram puțin îngândurat că în ultimele partide nu ne-a ieșit jocul. Noi încercăm să promovăm anul acesta în Liga 1 și, după cum decurgeau lucrurile, erau unele probleme pe care sper să le fi rezolvat”, a spus Mihai Tătăranu, într-un interviu pentru FRF.

Astăzi, CSS Târgoviște o va întâlni din nou pe Navobi Iași, în deplasare, de la ora 11:00, într-un meci restant din etapa 7.

E prima dată când se întâmplă să joc cu aceeași echipă la trei zile. Trebuie să reușesc să mobilizez iar fetele, să fie conștiente că niciun joc nu seamănă cu altul și cred că o să avem o partidă mult mai grea față de meciul de duminică. Sper să reușesc să le fac să înțeleagă că va fi alt joc, să nu avem emoții și să jucăm la fel de bine ca în ultimul meci”, a precizat Mihai Tătăranu.

CSS Târgoviște va avea un program încărcat până la finalul campionatului, urmând să dispute cinci meciuri până la 30 mai: Navobi Iași (în deplasare, 12 mai), Vasas Femina Odorhei (în deplasare, 16 mai), Nicu Gane Fălticeni (pe teren propriu, 19 mai), Vulpițele Galbene Roman (pe teren propriu, 23 mai) și CS Nicu Gane Fălticeni (în deplasare, 30 mai).

„Vom avea un program infernal în perioada următoare, dar acum am avut pauză trei zile și ne-am pregătit cum trebuie. Sperăm să nu apară accidentări, pentru că nu avem un lot prea numeros. Fiind club sportiv școlar, noi ne bazăm cât mai mult pe junioare. Sunt câteva copile talentate, dar încă nu au drept de joc la Liga 1”, a mai spus Tătăranu.

În ceea ce privește promovarea în Liga 1, Mihai Tătăranu a declarat: „Încercăm promovarea, dar nu este un obiectiv prioritar. Noi anul trecut ne-am retras pentru că nu am avut bugetul necesar pentru a acoperi toate cheltuielile aferente Ligii 1. De anul acesta avem colaborarea cu cei de la Chindia Târgoviște, începând cu U15. Sperăm să putem și cu echipa de senioare să primim un buget, să avem alte condiții. La Liga 1 sunt echipe foarte puternice. La noi, foarte multe jucătoare sunt eleve, cele care au terminat sunt toate la Liceul Sportiv, apoi se duc la Facultatea de Educație Fizică și Sport și mai pot rămâne încă trei ani în cadrul echipei. Poate prin colaborarea cu Chindia să reușim să promovăm și mi-aș dori să fim în primele 3, 4 echipe ale Ligii 1”.

Rezultate Liga 2 Feminin:

Seria 1 – Etapa 12

CS Nicu Gane Fălticeni – Vasas Femina Odorhei 2-0 (s-a jucat pe 7 mai)
CSS Târgoviște – Navobi Iași 6-1

Seria 2 – Etapa 12

Atletic Drobeta – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-2

Meciul Olimpic Star Cluj vs Universitatea Olimpia Cluj 2 se va juca pe 18 mai, de la ora 18:00.

Seria 3 – Etapa 3

Măgura 2012 Bacău – Atletic Club Onix 2010 3-1
ACS ASU Politehnica Timișoara – Dream Team București 1-2

Programul etapei următoare:

Seria 1 – Etapa 13

16 mai, ora 11:00
Vulpițele Galbene Roman – CS Nicu Gane Fălticeni

16 mai, ora 14:00
Vasas Femina Odorhei – CSS Târgoviște

Seria 2 – Etapa 13

15 mai, ora 14:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Olimpic Star Cluj

26 mai, ora 12:00
Ladies Târgu Mureș – Atletic Drobeta

Seria 3 – Etapa 11

16 mai, ora 11:00
Atletic Club Onix 2010 – ACS United Bihor

16 mai, ora 15:00
Dream Team București – CSM Târgu Mureș

ACS Activ Slobozia, la două puncte în spatele liderului Zimbrul Tulcea

În Liga 3 Feminin s-au jucat duminică meciurile din etapa 7. În ambele serii, lupta pentru primul loc în clasament este extrem de strânsă.

În Seria 1, ocupantele primelor trei poziții au câștigat meciurile jucate duminică. Printre învingătoare s-a aflat și ACS Activ Slobozia, care s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la CSM Pașcani și se menține la două puncte în spatele liderului Zimbrul Tulcea. În meciul de la Pașcani, pentru ACS Activ Slobozia au marcat Daniela Pascu, autoarea unei duble, și Laura Baciu.

Sursa foto: ACS Activ Slobozia

Daniela Ioniță, managerul sportiv al echipei ACS Activ Slobozia a vorbit, într-un interviu pentru FRF, despre meciul de la Pașcani și despre finalul de sezon din Liga 3.

“A fost un meci frumos, spectaculos chiar. Jucătoarele ambelor echipe au fost foarte ambițioase. A fost un joc plăcut, deschis, fără accidentări, nu a fost un meci dur. Fetele și-au arătat valoarea. Și deplasarea a fost ok, chiar dacă am făcut un drum lung.

Noi ne dorim să fie totul bine până la final, să ne menținem acolo. Fetele sunt pregătite, ambițioase, cu un vibe foarte bun și își doresc să lupte până la capăt. Important este ca fetele să fie sănătoase, să nu se accidenteze și să terminăm cu bine campionatul din toate punctele de vedere. Atunci când vom trage linie, ne dorim ca totul să fie pozitiv”, a declarat Daniela Ioniță, managerul sportiv al echipei ACS Activ Slobozia, pentru FRF.

În etapa a opta, pe 16 mai, ACS Activ Slobozia va da piept chiar cu liderul Zimbrul Tulcea, echipă pe care a învins-o în meciul tur cu 6-2. Apoi, în ultima etapă a campionatului, ACS Activ Slobozia va primi vizita formației SCM Dunărea 2020 Giurgiu.

Rezultatele etapei 7:

Seria 1

CSM Pașcani – ACS Activ Slobozia 0-3
FCM Târgoviște – ACS Colțea 1920 Brașov 0-9
Zimbrul Tulcea – SCM Dunărea 2020 Giurgiu 12-0

Seria 2

ACS Viitorul Arad – Atletic Olimpia Gherla 0-2
ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2 – ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura 0-5

Programul etapei 8:

Seria 1

12 mai, ora 13:00
SCM Dunărea 2020 Giurgiu – FCM Târgoviște

12 mai, ora 15:00
ACS Colțea 1920 Brașov – CSM Pașcani

16 mai, ora 11:00
ACS Activ Slobozia – Zimbrul Tulcea

Seria 2

16 mai, ora 11:00
Juventus Timișoara – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2
ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura – ACS Viitorul Arad