Sursa foto: Facebook - ACS ACTIV Slobozia

La finalul săptămânii trecute s-au aflat în prim plan Liga 2 și Liga 3 Feminin, disputându-se în total 10 meciuri.

În Seria 1 din eșalonul secund, Vasas Femina Odorhei 2 s-a impus cu 4-1 în duelul cu Vulpițele Galbene Roman, echipă aflată pe locul doi în clasament. Vasas Femina a profitat de pauza competițională din Liga 1 și a trimis în teren și jucătoare de la prima echipă a clubului. Toth Gyorgyi, Beno Krisztina, Kis Anita și Rita Mitri au punctat pentru echipa din Odorhei, care a acumulat astfel 6 puncte.

Aflată pe locul 4 în clasament, Vasas Femina Odorhei 2 va primi în runda următoare vizita celor de la CS Nicu Gane Fălticeni, echipa de pe locul 3. Cele două formații sunt despărțite doar de de un punct, însă CS Nicu Gane Fălticeni are un meci mai puțin disputat.

Laszlo Bela, președintele clubului Vasas Femina Odorhei, a declarat că în Liga 2 jucătoarele nu au presiunea rezultatului, important fiind jocul echipei. “Am încercat să ținem jucătoarele în priză, având în vedere că Liga 1 s-a oprit. Au fost mai multe jucătoare de la prima echipă care au jucat. În Liga 2, pe noi nu ne interesează rezultatul, important este jocul. Nu avem drept de promovare, pur și simplu încercăm să asigurăm o continuitate și să le dăm meciuri jucătoarelor. În etapa următoare jucăm cu Fălticeni. Nu avem nicio presiune a rezultatului, pur și simplu vrem să le dăm șansa cât mai multor jucătoare să evolueze” – Laszlo Bela, președintele clubului Vasas Femina Odorhei, pentru FRF.

Rezultate Liga 2 Feminin:

Seria 1 – Etapa 6
CS Nicu Gane Fălticeni – Navobi Iași 1-1
Vulpițele Galbene Roman – Vasas Femina Odorhei (2) 1-4

Seria 2 – Etapa 6
Atletic Drobeta – Universitatea Olimpia Cluj (2) 0-3
Ladies Târgu Mureș – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 4-2

Seria 3 – Etapa 3
Dream Team București
– ACS ASU Politehnica Timișoara 3-0

Programul etapei următoare:

Seria 1 – Etapa 7

3 aprilie, ora 11:00
Vasas Femina Odorhei (2) – CS Nicu Gane Fălticeni

15 aprilie, ora11:00
Navobi Iași – CSS Târgoviște

Seria 2 – Etapa 7

3 aprilie, ora 11:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Atletic Drobeta

21 aprilie, ora 16:00
Universitatea Olimpia Cluj (2) – Olimpic Star Cluj

Seria 3 – Etapa 4

3 aprilie, ora 11:00
CSM Târgu Mureș – Dream Team București
ACS ASU Politehnica Timișoara – Luceafărul Filiași
ACS United Bihor – Atletic Club Onix 2010

ACS Activ Slobozia, două victorii la rând în Liga 3 Feminin

În Seria 1 din Liga 3 Feminin, ACS Activ Slobozia a jucat în deplasare cu Zimbrul Tulcea, echipă aflată pe primul loc înaintea etapei a treia, impunându-se categoric, scor 6-2. În urma acestui rezultat, formația din Topolog a rămas cu șase puncte și a coborât pe locul trei în clasament, în timp ce ACS Activ Slobozia a urcat pe poziția secundă, având același număr de puncte, dar un golaveraj superior.

Sursa foto: Facebook – ACS ACTIV Slobozia

Daniela Pascu, cinci goluri cu Zimbrul Tulcea

Cinci dintre cele șase goluri ale echipei ACS Activ Slobozia au fost marcate de o singură jucătoare – Daniela Pascu. Cealaltă reușită a fost semnată de Magdalena Mitrea.

Daniela Pascu, jucătoare care a împlinit de curând 18 ani, are deja șapte goluri înscrise în primele trei etape ale campionatului. Ea a mai înscris două goluri și în meciul din etapa a doua cu CSM Pașcani, câștigat cu 9-0 de ACS Activ Slobozia. Sunt obișnuită cu golurile, marchez aproape la fiecare meci. Vreau să înscriu cât mai mult, dar important este să câștige echipa”, a spus tânăra jucătoare.

Daniela Pascu și-a început cariera în fotbal chiar la ACS Activ Slobozia, în urmă cu doi ani, dar pasiunea sa pentru acest sport datează încă din copilărie. “Aș vrea să continui cu fotbalul și să ajung cât mai departe, dar asta rămâne de văzut pe parcurs”, a precizat Daniela, care în vara anului 2019 a jucat pentru naționala U17 a României, în două meciuri amicale cu Ungaria.

Daniela Pascu

Daniela Ioniță, managerul sportiv al echipei ACS Activ Slobozia, a lăudat prestația echipei după succesul cu Zimbrul Tulcea.

“A fost un meci așteptat, la fel ca toate meciurile de când am început, pentru că după un an și jumătate de pauză ne-am dorit foarte mult să jucăm. Ne-am pregătit în toată această perioadă. A fost un meci destul de frumos, din punctul meu de vedere. Fetele au jucat destul de bine. Mă așteptam la o evoluție bună, consider că fetele sunt foarte bine pregătite. Au luat campionatul acesta foarte în serios. Sunt foarte încântate și dornice de a juca și asta se vede în teren. Nu am jucat pentru prima dată cu Zimbrul Tulcea, știam la ce să ne așteptăm. Nu am avut probleme din acest punct de vedere”, a declarat Daniela Ioniță, managerul sportiv al echipei ACS Activ Slobozia, pentru FRF.

ACS Activ Slobozia a început sezonul din Liga 3 cu o înfrângere, 1-2 pe teren propriu cu ACS Colțea 1920 Brașov, dar acest rezultat le-a ambiționat și mai mult pe jucătoare, drept dovadă fiind cele două victorii consecutive care au urmat. “În prima etapă, fetele au făcut un joc foarte bun, dar a fost genul de meci în care ratezi din toate pozițiile. Chiar le-am spus: Voi ați jucat bine, dar rezultatul nu ne avantajează!”, a precizat Daniela Ioniță.

“Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate”

Pentru ACS Activ Slobozia, principalul obiectiv al sezonului este promovarea în Liga 2 Feminin. “Niciun meci nu seamănă unul cu celălalt, tratăm fiecare meci cu seriozitate, luăm meci cu meci și punct cu punct. Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate și să câștigăm puncte de fiecare dată. Vom fi siguri de promovare doar în momentul în care vom termina campionatul”, a spus Daniela Ioniță.

ACS Activ Slobozia joacă astăzi meciul din etapa a patra a campionatului, pe teren propriu, contra celor de la FCM Târgoviște, echipă cu trei înfrângeri în tot atâtea meciuri jucate.

“Vom trata cu mare seriozitate meciul cu FCM Târgoviște, vreau ca fetele să facă un joc bun și, bineînțeles, ne dorim să câștigăm. Important este jocul lor din teren. Având în vedere că toate jucătoarele sunt crescute la clubul nostru, ne interesează foarte mult jocul lor. Le-am zis tot timpul să își facă jocul lor, în niciun caz jocul adversarelor. Doar așa pot câștiga și pot demonstra valoarea lor în teren”, a mai spus Daniela Ioniță.

Rezultatele etapei a treia din Liga 3 Feminin:

Seria 1

CSM Pașcani – ACS Colțea 1920 Brașov 0-0
Zimbrul Tulcea – ACS Activ Slobozia 2-6
FCM Târgoviște – SCM Dunărea 2020 Giurgiu 0-10

Seria 2

ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2 – Juventus Timișoara 12-0
ACS Viitorul Arad – ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura 2-1

Programul etapei a patra:

Seria 1

30 martie, ora 13:00
ACS Activ Slobozia – FCM Târgoviște

11 aprilie, ora 11:00
ACS Colțea 1920 Brașov – SCM Dunărea 2020 Giurgiu
CSM Pașcani – Zimbrul Pașcani

Seria 2

11 aprilie, ora 11:00
Atletic Olimpia Gherla – ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura
Juventus Timișoara – ACS Viitorul Arad
Sporting Craiova – ACS Fotbal Feminin Baia Mare (2)