În primul meci contând pentru etapa 1 a play-off-ului Superligii feminine de fotbal, Navobi Iași a făcut deplasarea la Târgu Mureș, duminică, 17 aprilie, cu gândul declarat de a „sparge gheața”, obținând un rezultat favorabil, în întâlnirile precedentele rezultatele fiindu-le favorabile mureșencelor.

Echipa oaspete a început motivată partida, cu o așezare fortificată în teren, în sistemul 1-4-1-4-1, având ca obiectiv principal închiderea culoarelor laterale, acestea fiind mijloacele favorite de construcție ale gazdelor. Cu toate acestea, în minutul 6 s-a consumat cea mai mare ocazie a mureșencelor care au pătruns prin defensiva ieșeană, pe partea stângă și doar intervenția salutară a portarului Mirela Abălașei, in extremis, cu piciorul, a făcut ca tabela de marcaj să rămână neschimbată. Și acest obiectiv, de a nu primi gol până la pauză, a fost îndeplinit cu succes de către unita echipă Navobi Iași, care a făcut un joc tactic excelent, conduse din apărare de maturitatea poștăriței Mirela Abălașei dar și de experiența căpitanului Larisa Ambrosie. Acest obiectiv a fost, însă, realizat în detrimentul fazelor de atac, acestea consumându-se doar de două ori, atunci când lovitura libera executată de Larisa Ambrosie a fost reținută de portarul gazdelor, dar și a echipei naționale, Andreea Părăluță sau când ratarea din apropiere a Teodorei Plăcintă a pus pe gânduri defensiva ASA-ului.

În a doua parte a jocului, impulsionate de antrenori și de spectatori, gazdele au început în forță, probabil frustrate fiind și de rezultatul de egalitate de la pauză, iureșul ofensiv fiindu-le răsplătit prin hențul comis în careu, din imprudență de către Georgiana Ilaş. După transformarea penalty-ului, mureșencele și-au mai creat încă trei-patru ocazii clare, prin Alice Roca, Barbara Kopaksi sau Ana Maria Gorea.

În acest context al jocului, antrenorul secund al ieșencelor, Sorin Comisu (principalul Adrian Ambrosie fiind plecat în turneu de calificare in Bulgaria cu naționala României U16) a operat doua schimbări, mutând ofensiv, în speranța marcării golului egalizator. Acesta nu a venit, deși jucătoarele din atac ale ieșencelor au avut două ocazii rarisime, acestea nefiind fructificate, fie din cauza șutului neconvingător (Loredana Nica), sau datorate intervenției bune ale portarului gazdelor.
Golul victoriei ASA-ului a venit pe fondul bun și echilibrat al jocului făcut de ambele părți, la un corner al mureșencelor din care a marcat cu capul Bianca Sandu.

Finalul de meci a fost unul alert, cu atacuri ale ambelor echipe, dar rămase fără alt rezultat pe tabelă. În final, scorul de 2-0 reflectă oarecum situația din teren, cu o echipă gazdă motivată de locul din clasament si dorința de a câștiga campionatul, dar și de replica dată de ieșence, o echipă robustă, disciplinată tactic, dar fără inspirație si șansa pe fazele ofensive.

Antrenor echipei Navobi Iași, Sorin Comisu, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului, că deși au mers pentru a obține un rezultat bun s-au întors cu o înfrângere de la Mureș. „Felicit întreaga echipă pentru atitudinea și determinarea cu care a jucat în acest meci. Am reușit o repriză foarte bună în care am închis bine spațiile și nu am lăsat adversarul să combine foarte mult. Din nefericire a venit acel penalty din primele minute a reprizei secunde care a descătușat echipa gazdă și ne-a obligat să atacăm. Am avut câteva ocazii de a marca, însă nu am reușit, iar spre final a reușit Mureșul care a încheiat conturile partidei de la care am sperat să plecăm cu un rezultat bun. Poate în retur vom reuși prima victorie împotriva ASA-ului. Până atunci avem o nouă etapă de foc în deplasare la Odorheiu Secuiesc, unde suntem obligați să nu pierdem ca să ne menținem pe podium. Și fetele merită din plin acest lucru!”, a declarat Sorin Comisu.

ASA Târgu Mureș – Navobi Iași 2-0 (0-0) – Superligă – Play Off – Etapa 1

Au marcat: Mădălina Boroș (penalty) (min 48) și Bianca Sandu (min.78)

Echipele de start
Navobi: Abălașei – Gangal, Mera, Ambrosie L. (cpt.), Bentoiu (’79 Scorțanu), Deca, Răduc (’89 Zamfir), Ilaș (’68 Foia), Rognean, Nica, Plăcintă. Antrenor: Comisu Sorin

Echipa Târgu Mureș: Părăluță, Roca, Gorea, Goder, Jahn, Barabași, Boroș Alina, Boroș Mădălina, Sandu, Sarosi, Bradic. Antrenor: Secheș Carol

Arbitri: Damsa Mihai, Popa Daniel, Sas Andrei. Observator: Fodor Jozsef Lajos.