Peste aproximativ o lună e programată prima etapă în Liga I din 2018 și tot în luna martie sunt programate meciurile din optimile de finală ale Cupei României.

La Prundu Bârgăului iarna a fost în acest an deosebit de blândă, ca mai peste tot în țară. „Nu îmi vine să cred cât de frumos arată gazonul nostru. Niciodată nu l-am văzut atât de verde în această perioadă a anului”, a spus, pentru www.frf.ro, George Ruscău, președintele clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Promovată pe prima scenă a fotbalului feminin din România în 2014, Heniu a încheiat turul Ligii I pe locul 7. „Cu puțin noroc puteam fi ceva mai sus. Nu mă gândesc decât la meciul din prima etapă, cu Real Craiova, pierdut la <<masa verde>> și la jocul de la Târgu Mureș, când fetele au fost egalate în ultimul minut. Cu cele cinci puncte eram acum pe locul 4”, e de părere George Ruscău, care spune că obiectivele echipei pentru acest sezon sunt „clasarea în primele patru echipe în Liga I și accederea în semifinalele Cupei României”.

„Sunt obiective realiste”, e de părere președintele grupării din Prundu Bârgăului, care știe pe ce se bazează. Gicu Ruscău nu a stat cu mâinile în sân în această iarnă, reușind să obțină semnăturile unor jucătoare de valoare, una dintre ele chiar de echipă națională. „A trebuit să facem ceva, pentru că am rămas fără una dintre cele mai bune jucătoare din Liga I, e vorba despre portarul Ana Zatușevscaia, titularul naționalei Moldovei, plecată în campionatul Rusiei. În fotbalul feminin, dar nu numai, portarul reprezintă cam 50 la sută dintr-o echipă. Ne-am recuperat portarul cu care am promovat acum trei ani și jumătate! E vorba de Ana Mateșan, de la Independența Baia Mare”, a mărturisit George Ruscău.

Pe lângă Ana Mateșan, Heniu a mai adus alte trei jucătoare de la Baia Mare: Alexandra Zsiga (23 de ani, fundaș central), Amalia Hohman (20 de ani, fundaș/mijlocaș stânga) și Alexandra Voicu (15 ani, atacant). Foarte aproape de Heniu e și Alexandra Veselovschi (fundaș central), tot de la Independența. De la Navobi Iași au traversat munții două jucătoare la fel de valoroase: Adina Rognean și Nadejda Vasilică. „Adina e jucătoare care a plecat în fotbalul mare de la noi, așadar se întoarce acasă, în timp ce Nadejda e jucătoare în naționala Republicii Moldova”, a precizat Ruscă.

Cel mai imprtant transfer făcut de Heniu în această iarnă e însă cel al Andreei Corduneanu, jucătoare de bază în echipa națională a României. După ani buni petrecuți la campioana Olimpia Cluj, fundașul dreapta în vârstă de 22 de ani a evoluat în ultimul an în străinătate, la formația elvețiană Aïre-le-Lignon și la echipa maghiară Diósgyőri VTK, de la care se așteaptă cartea verde. „Ne bucurăm că avem în lot o asemenea jucătoare. Cu Andreea avem planuri mari! Pentru că e absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, vrem să-i dăm în grijă câteva grupe de copii cu care să lucreze, cărora să le arate cum e fotbalul adevărat”, a spus George Ruscău.

Fetele de la Heniu Prundu Bârgăului se vor reuni săptămâna viitoare, pe 13 februarie.  Echipa pregătită de Călin Zvoboda și George Ruscău-junior, va disputa primul meci oficial din 2018 la Craiova, împotriva formației Real, meci contând pentru etapa a etapa a 10-a a Ligii I, prima a returului. Tot în luna martie, Heniu va da piept, pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș, în optimile de finală ale Cupei României.