Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului se pregătește să demareze pregătirile în vederea noului sezon al Ligii I.

Echipa pregătită de Călin Svoboda și Gicu Ruscău-junior e încă în vacanță, dar oficialii grupării își fac planuri pentru ceea ce va urma.

Au plecat de la Heniu, în această vară, trei jucătoare: Papp Szidònia, Adina Rognean și Simona Căldare.

„Papp Szidònia a plecat în Ungaria și va juca la St. Mihály Futball Club. Nu ne-am putut opune, clubul maghiar oferindu-i condiții mai bine. Nu a fost o despărțire ușoară, ci cu lacrimi pe obraz și cu promisiunea Szidòniei că se va întoarce la Heniu Prundu Bârgăului pentru a-și încheia cariera. Adina Rognean a plecat la Fortuna Becicherecu Mic. Despre destinația Simonei Căldare nu știm nimic deocamdată, dar vrem să le mulțumim tuturor pentru ceea ce au făcut aici”, a declarat Călin Svoboda, antrenorul principal al echipei.

Heniu a ajuns, încă de la finalul sezonului, la o înțelegere cu Diana Grecu, Szidónia Salamon și Mihaela Merlan, care vor continua să joace la Prundu Bârgăului și în sezonul următor.

La sosiri, cel mai important nume e cel al Alexandrei Hornea. În vârstă de 23 de ani, Alexandra Ana Maria Hornea (foto, în roșu) evoluează pe postul de mijlocaș stânga. Ea a semnat un contract valabil un an cu gruparea din Prundu Bârgăului.

Alexandra Ana Maria Hornea a jucat în țară la CS HM Junior Câmpina, CFF Olimpia Cluj și CSȘ Real Craiova, iar în străinătate la FC Famagusta Cipru și Smedjeabaken FK Suedia.

„Sunt bucuroasă să revin acasă după o perioadă de cinci ani în care am jucat în străinătate. Unul dintre visele mele este să câştig multe titluri cu o echipă românească şi cred cu tărie că voi avea această ocazie la ACS Heniu Prundu Bârgăului. Am ales echipa din Bistrița Năsăud și datorită profesionalismului și atmosferei foarte bune de acolo. Sper ca în cel mai scurt timp să demonstrez”, a declarat Alexandra Ana Maria Hornea pentru „Jurnalul sportiv al Bistriței”.

O altă noutate o reprezintă înregimentarea Danielei Mardari (foto sus), 18 ani, mijlocaș în naționala Republicii Moldova. „Am ales această echipă deoarece știam că este una tânără, cu oameni care pun mult suflet. Am venit din iarnă la echipă, dar nu am avut drept de joc din mai multe motive. Asta nu m-a împiedicat să aștept, iar acum sunt nerăbdătoare să înceapă noul sezon. Sper să câștigăm un trofeu”, a declarat Daniela Mardari pentru pagina de facebook a clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Articol de Adi Dobre