FOTO & VIDEO | AJF Bistrița, campioană pentru al treilea an consecutiv la turneul “Fotbal și feminitate”

Suceava a găzduit în perioada 20-21 octombrie o nouă ediție a competiției dedicate fetelor sub 14 ani care nu sunt legitimate la cluburi.

La capătul a două zile de meciuri extrem de interesante, la care au participat 14 echipe, campioană a fost echipa AJF Bistrița-Năsăud.

În finală, fetele din Bistrița antrenate de Grigore Leonte și Cristian Raus, s-au impus după lovituri de la 7 metri în fața formației AJF Alba. În finala mica, AJF Teleorman s-a impus în fața celor de la AJF Argeș.

Toate formațiile participante la faza finală a turneului “Fotbal și feminitate” au fost premiate la finalul întrecerii.

Semifinale: AJF Argeș – AJF Bistrița 0-0, 3-4 după penalty-uri, AJF Alba – AJF Teleorman 2-1

Finala mică: AJF Teleorman – AJF Argeș 5-1

Finala mare: AJF Bistrița – AJF Alba 0-0, 4-3 după penalty-uri

Echipele participante: AJF Argeș, AJF Brașov, AJF Harghita, AJF Sălaj, AJF Vrancea, AJF Bihor, AJF Mehedinți, AJF Alba, AJF Vaslui, AJF Bistrița – Năsăud, AJF Dolj, AJF Hunedoara, AJF Teleorman și AJF Suceava.

A fost cea de-a patra ediție din cadrul competiției “Fotbal și feminitate” care a fost organizată la Suceava.

Duminică, 21 octombrie, la meciuri au asistat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, Ciprian Paraschiv, manager Dezvoltare Fotbalistică, Octavian Goga, vicepreședinte FRF și Alin Cioban, reprezentantul cluburilor de fotbal feminin în cadrul Comitetului Executiv FRF.

La final, toți cei care au luat parte la turneu s-au declarat mulțumiți de organizarea de la Suceava, dar și de calitatea jocurilor.

“Domnul Anton a organizat impecabil această competiție și trebuie felicitat, la fel ca toate echipele participante. Obiectivul acestui turneu este descoperirea fetelor care nu joacă fotbal într-un cadru organizat și atragerea lor către acest sport, pentru ca la final unele dintre ele să ajungă să facă parte din loturile naționale”, a declarat Alin Cioban, reprezentantul fotbalului feminin în CEx al FRF.