Echipa de fotbal feminin Banat Girls Reșița nu are rivale pe propriul teren. Încă o adversară a căzut pe sinteticul din Valea Domanului, după un meci dominat autoritar de elevele antrenorului Daniel Amariei.

În etapa a cincea a Ligii a II-a de fotbal feminin, Banat Girls a întâlnit acasă pe Independența 2 Baia Mare, de care a dispus cu un categoric 9-1 (6-0). Diferența dintre cele două echipe a fost evidentă, fetele din Banat zburdând pe sinteticul din Valea Domanului, unde sunt neînvinse. De aici au mai plecat învinse Atletic Drobeta Turnu Severin (eliminată din Cupa României, cu 8-1) și Venus Maramureș (în etapa a doua a Ligii a II-a).

„Cu echipa din Baia Mare a fost un meci reușit, cu o primă repriză foarte bună. La pauză, conduceam cu 6-0, ne-au ieșit cam toate fazele lucrate la antrenamente. Felicit fetele pentru pregătire, pentru fazele făcute, cred că am mulțumit și publicul. A doua repriză au evoluat toate fetele, am încercat să facem un joc de posesie și sunt foarte mulțumit de jocul echipei noastre. Mă bucur că au jucat toate fetele și sperăm să evoluăm la fel și etapa viitoare, la Roman. Din păcate, după meciul de duminică, s-a accidentat portarul Maria Rusu, care are piciorul în ghips”, a spus antrenorul Daniel Amariei.

Au marcat pentru Banat Girls: Cristina Tismonar (min. 7, 28 și 78), Marinela Hasna (min. 16), Miruna Apro (min. 20 și 31), Mădălina Gînju (min. 29), Ana Dumitru Ruth (min. 62), Denisa Burdan (min. 74). Golul de onoare al maramureșencelor a fost marcat de Alexandra Boldijar.

Banat Girls: Francesca Kovacs, Daria Zglimbea, Elena Ruvila, Andreea Vicea, Georgiana Dabega, Denisa Burdan, Miruna Apro, Ana Dumitru Ruth, Marinela Hasna, Mădălina Gînju, Cristina Tismonar. Au mai intrat: Maria Rusu, Florina Buha, Natalija Bozilovic, Ramona Kokai, Marinela Jula.

A arbitrat Dorin Voina, asistat de Ioan Humița și Ilie Alexandru.

Rezultatele etapei a cincea:
Banat Girls Reșița – A.S. Independența 2 Baia Mare 9-1
Atletic Drobeta Turnu Severin – Vulpițele Galbene Roman 2-1
Venus Maramureș – FC Onești 3-2
Piroș Security – Atletic Onix Râmnicu Sărat 0-1

După cinci etape, echipa Banat Girls Reșița a acumulat nouă puncte în clasament, din cele trei victorii (cu Venus Maramureș și Independența 2 Baia Mare, ambele pe teren propriu, și cu Atletic Drobeta Turnu Severin, în deplasare). Fetele din Banat se pregătesc acum de o nouă deplasare, una foarte lungă, până în Moldova, unde se vor confrunta cu Vulpițele Galbene din Roman.