Pe 19 și 20 decembrie, la Odorheiu Secuiesc, s-a desfășurat turneul final al proiectului ”Fotbal și Feminitate”, dedicat cluburilor de fotbal feminin.

Pe parcursul a două zile, cele mai puternice echipe din țară s-au luptat pentru trofeu în ultima competiție a anului 2019!

Turneul organizat de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul UEFA, are drept scop promovarea și dezvoltarea fotbalului feminin încă de la clasele primare.

Astfel, turneul este dedicat junioarelor născute începând cu anii 2006 (U13) și 2008 (U11).

Clubul care s-a remarcat la acest turneu a fost Fair Play București, coordonat de profesorul Ion Bărbăcioru. Fair Play a câștigat trofeul la categoria de vârstă U13 și a disputat finala la categoria de vârstă U11, pierdută în fața fetelor de la FK Csikszereda.

Așa arată podiumul la finalul turneului:

Under 11
1.FK Csikszereda 
2.Fair Play București
3. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Under 13
1.Fair Play București
2.Independența Baia Mare
3.Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Premii individuale 

Under 11
Cel mai bun portar
: Emese Bănceanu ( FK Csiksereda)  
Golgheter
: Bartha Luca ( Vasas Femina) 
Cea mai bună jucătoare a finalei
: Maria Bleoajă  (Fair Play București)

Under 13
Cel mai bun portar
:  Hadnagy  Boglarka (Vasas Femina) 
Golgheter
: Ana Filip (Independența Baia Mare) 
Cea mai bună jucătoare
a finalei: Ioana Stancu (Fair Play București)

Reperele  acestei ediții a turneului ”Fotbal și Feminitate”:

  • Este pentru prima oară, de când se organizează turneul, când Fair Play București a disputat finala la ambele categorii de vârstă
  • FK Csikszereda își păstrează titlul la junioare, câștigat și în ediția precedentă
  • Activ Slobozia și Heniu Prundu Bârgăului s-au calificat în premieră în fazele finale ale competiției
  • Independența Baia Mare a disputat a doua finală în ultimii 5 ani la acest nivel, oferind și golgheterul la categoria de vârstă sub 13 ani, Ana Filip!

Și în acest an am avut parte de o competiție cu jocuri foarte echilibrate. Am putut descoperi la nivelul fiecărui club cel puțin două-trei jucătoare de mare viitor, însă am fost impresionat de tenacitatea, dăruirea și emoția tuturor sportivelor prezente în competiție. A fost însă, fără îndoială, anul clubului Fair Play care a jucat în ambele finale, U13 și U11, la categoria U11 pierzând titlul la loviturile de departajare.

Mulțumesc celor de la Vasas Femina pentru găzduire și ne gândim încă de pe acum la noi locații pentru anul viitor. Felicitări fetelor și antrenorilor pentru participarea la turneu și le doresc tuturor susținătorilor fotbalului feminin sărbători pline de fericire!”, a declarat la finalul turneului reprezentantul fotbalului feminin în cadrul Comitetului Executiv al FRF, Alin Cioban.