Campioana și deținătoarea Cupei României, ediția 2013, Olimpia Universitatea Tehnică Cluj, va fi una dintre cele opt gazde ale grupelor de calificare ale viitoarei ediții a UEFA Women’s Champions League.

Criteriile pe baza cărora forul de la Nyon a ales ca gazdă orașul Cluj și echipa de fotbal feminin ce-l reprezintă sunt condițiile de cazare, masă, infrastructură și gradul de implicare în dezvoltarea fotbalului feminin. Fiecare dintre cele opt grupe sunt compuse din câte patru echipe, în total 32 de teamuri, de fapt ocupantele locurilor 23-55 în clasamentul UEFA, ierarhie stabilită pe baza coeficienților formați din însumarea punctajelor obținute de echipa națională a țării respective și a celor obținute de echipa de club prezentă în acest top. În acest clasament, Olimpia Cluj se află pe poziția 43 dintr-un total de 115 echipe monitorizate statistic. Coeficientul Olimpiei este 13.620 (9.000 puncte ale echipei naționale a României plus 4.620 puncte ale campioanei țării noastre).

Câștigătoarele celor opt grupe, precum și încă două ocupante ale locurilor secunde (cele mai bune clasate) se vor califica în faza șaisprezecimilor, împreună cu echipele clasate pe locurile 1-22 în clasamentul UEFA, acestea din urmă având asigurată prezența direct în această fază.

Tragerea la sorți pentru desemnarea configurației grupelor se va efectua pe 27.06.2013, la Nyon. Echipele sunt împărțite în patru urne valorice, campioana României fiind plasată – grație coeficientului – în prima.

Sursa:
http://www.frf.ro/sectiune/calificari/articol/fotbal-feminin-olimpia-cluj-va-gazdui-una-grupele-champions-league