Sportul Bistritean - 051014154426

 

După victoria la limită obținută în primul joc din play-off, 2-1 cu Viitorul Reghin, fetele de la Heniu Prundu Bârgăului au disputat deby-ul cu Vasas Odorhei pe terenul central din complexul Jean Pădureanu, un joc în care s-au întâlnit primele două echipe clasate în clasament, ambele formații având drept obiectiv promovarea în superliga națională.

A fost un joc dominat clar de bârgăuance, care pe lângă cele trei goluri marcate au ratat încă cel puțin tot atâtea situații clare de gol, oaspetele contând în această partidă doar prin câteva șuturi expediate de la distanță, fără probleme pentru portărița Mateșan.

Gazdele încep jocul în forță și în minutul 6 Lauruc intră în careu, dar șutul acesteia întâlnește transversala, mingea ajunge la Rognean care este blocată în ultimul moment, pentru ca șapte minute mai târziu Peride să execute bine un corner, lovitura de cap a lui Roșu fiind respinsă greu în corner.

Gazdel edeschid scorul în minutul 17, când Peride execută impecabil o lovitură liberă de la 25 metri lateral stânga și mingea poposește în vinclul porții oaspetelor. Gazdele forțează desprinderea, Rognean scapă pedreapta, șutul acesteia este respins în față de portărița oaspetelor și Lauruc pe fază trimite mingea în poartă, stabilind astfel scorul la pauză.

După pauză jocul se desfășoară pe aceleași coordonate, cu gazdele la timonă, acestea reușind golul trei în minutul 54, când Peride execută o lovitură liberă de la 25 metri și portărița oaspetelor respinge în corner. Tot Peride execută cornerul în careu de unde Rognean trimite mingea în poartă, ducând scorul la 3-0. Până la final gazdele ratează câteva bune ocazii de gol, Lauruc, Rognean, Ștef nereușind să înscrie din situații clare de gol.

Lotul folosit de Călin Svoboda și George Ruscău jr.: Ana Mateșan, Tabita Silași, Dana Țarcă, Ana Maria Roșu, Georgiana Nistor, Crina Câmpan, Rodica Țegle, Cristina Peride, Katalin Filler, Adina Rognean, Andreea Lauruc. Au mai jucat: Voichița Rus, Lavinia Coman, Corina Pop, Elena Ștef, Alexandra Blaga.

sursa: sportulbistritean.ro