Fortuna Becicherecu Mic și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc au luptat pentru trofeu în direct, în comentariul jurnaliștilor Ioana Cosma și Adi Dobre, pe FRF TV și pe pagina de facebook a Federației Române de Fotba

UPDATE – ORA 18:55 / În fața a peste 400 de fani, la Târgu Mureș, echipa Vasas Femina Odorheiu Secuiesc s-a impus categoric și și-a adjudecat trofeul Cupa României! Vasas obține astfel, în fața Fortunei Becicherecu Mic, primul trofeu din istoria clubului! Rămânem împreună, în direct, pentru festivitatea de premiere.

Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 0-5
Au marcat: Mitri (23), Țabur (27, 50, 60), Beno (56)

Fortuna: 12. Roșu – 15. Hațegan, 7. Bistrian, 10. Codrescu (c), 6. Heisu – 3. Șuveț (9. Voinea, 46), 19. Tomesc (4. Scurtu, 67), 24. Sucilă, 11. Grigore – 14. Lunca, 23. Șodinca (13. Stoianov, 77). Antrenor: Florin Pădurean
Rezerve:  Ienovan, Abrudan, Țirtea, Dobai.

Vasas: 1. Kajtar (c) – 5. Kata (14. Balasz, 71), 6. Kis, 3. Szasz, 13. Mitul – 17. Colesnicenco, 18. Barabasi – 8. Beno, 10. Vlădulescu, 11. Țabur (15. David, 81) – 9. Mitri (4. Krall, 86). Antrenor: Alexandru Andrași
Rezerve: Panova, Sandor, Dako, Biro.

UPDATE – ORA 16:45 / În deschiderea finalei, echipa locală CSM Târgu Mureș a fost premiată de Federația Română de Fotbal pentru performanța promovării în Liga 2 a fotbalului feminin la finalul acestui sezon. Felicitări fetelor de la CSM Târgu Mureș!

UPDATE – ORA 16:00 /Finala de pe stadionul „Trans-Sil” din Târgu Mureș este condusă de arbitrul Iuliana Demetrescu, arbitrii asistenți Roxana Ivanov și Bianca Florea. Al patrulea oficial este Roxana Recorean, iar observator de arbitri, Teodora Albon.

Aflate în premieră în finala Cupei României, Fortuna și Vasas s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon. La Odorheiu Secuiesc, în tur, a fost 4-1 pentru Vasas, în timp ce în Banat, la retur, scorul a fost egal, 1-1.

În ciuda acestor rezultate, gruparea bănățeană a încheiat sezonul regular pe locul secund, loc de play-off, în timp ce Vasas a încheiat pe locul 4, loc de play-out, după ce a pierdut în ultima etapă la Galați. La doar câteva zile după acest eșec, Vasas se revanșa și învingea Universitatea chiar la Galați cu 4-1 și se califica în finala Cupei României!

În semifinale, Fortuna a trecut, scor 2-0, de multipla campioană „U” Olimpia Cluj, care a ratat astfel pentru al doilea an consecutiv prezența în ultimul act al competiției.

Este șansa noastră și vrem să profităm de ea. Trebuie să intrăm pe teren foarte motivate și sunt sigur că va ieși bine! Avem o echipă ofensivă, acesta este și principalul nostru plus, să zic așa”, a spus Ana Maria Vlădulescu, una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei Vasas Femina. În vârstă de 18 ani, născută la Caracal, Ana Maria a venit în Harghita în urmă cu doi ani de la Real Craiova și e hotărâtă să scrie istorie pentru Vasas: „Mă simt foarte bine aici, la Vasas. Vrem să ducem la Odorheiu Secuiesc primul trofeu pe plan intern din istorie”.

Larisa Grigore, 17 ani, a fost omul decisiv al echipei Fortuna Becicherecu Mic în semifinala cu „U” Olimpia Cluj, scor 2-0, când a marcat ambele goluri. Nu promit nimic pentru finală! De fapt, nu contează cine va marca, important e să câștige echipa. Pentru mine, finala Cupei României e cel mai important meci de când joc fotbal. Poate tocmai de aceea am emoții mai mari decât de obicei, dar sper ca la ora jocului ele, emoțiile, să se risipească. Cred că dacă vom intra cu mult mai multă ambiție și dorință de a câștiga decât până acum, atunci va fi bine, a declarat Larisa Grigore.

Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Stadion: „Trans-Sil”, Târgu Mureș
Arbitri: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) – Roxana Ivanov (București), Florea Bianca (Ploiești); Al patrulea oficial: Roxana Recorean (Mediaș)
Observator: Teodora Albon (Cluj)