FOTO: Facebook ACS Fortuna Becicherecu Mic

Liga 1 la fotbal rezervată fetelor a programat în acest weekend trei meciuri din etapa a IV-a. Startul a fost dat în Oltenia, pe stadionul „CFR” din Craiova, acolo unde s-au întâlnit Luceafărul Filiași și Heniu Prundu Bârgăului.

Gazdele au făcut o primă repriză bună și au intrat în avantaj la pauză. La reluare însă, trupa pregătită de tandemul Călin Svoboda – Gheorghe Ruscău junior și-a intrat în ritm, iar în minutul 70 meciul era deja rezolvat! Daniela Mardari (min. 46), Diana Grecu (min. 58), Lenuța Ștef (min 65) și Alexandra Hornea (min. 70) au marcat pentru Heniu. „Am întâlnit o echipă ambițioasă, determinată, care a profitat în prima repriză și de indecizia la finalizare a fetelor noastre. E o victorie meritată, a treia în acest început de sezon, ceea ce ne dovedește că suntem pe drumul cel bun. Păcat de meciul de la Alexandria, acolo unde am pierdut, dar meritam cel puțin un rezultat de egalitate. Valoric suntem aproape de ceea ce am fost sezonul trecut, poate chiar în plus, dar cu siguranță avem o echipă mult mai tânără”, a declarat Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

La finalul meciului de la Craiova, Heniu a devenit, cel puțin pentru 24 de ore, liderul Ligii 1!

Fortuna Becicherecu Mic s-a impus la scor în deplasarea de la Târgoviște. Fetele antrenorului Florin Pădurean au câștigat meciul cu CSȘ, scor final 7-0. Au marcat pentru gruparea bănățeană Cristina Codrescu, Adina Rognean, Claudia Bistrian, Nicoleta Deca, Larisa Grigore, Alexandra Lunca și Bianca Ienovan! În urma acestui rezultat, Fortuna a trecut, la golaveraj, pe primul loc al clasamentului.

A fost un meci fără istoric. CSȘ Târgoviște nu mai e echipa din trecut. E însă o trupă foarte tânără, cu jucătoare de mare perspectivă. Mi-au plăcut foarte mult câteva dintre ele. Noi ne-am prezentat bine la acest meci, deși ne-au lipsit patru jucătoare de bază, fiind  nevoiți să improvizăm. Suntem pe primul loc, dar va fi greu să ne menținem acolo. Olimpia Cluj rămâne în continuare principala candidată la titlul de campioană a României. Acolo, la Cluj, e o muncă de ani buni, echipa are omogenitate, amănunt esențial în fotbalul feminin”, a declarat Florin Pădurean, tehnicianul echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Nou-promovata Piroş Security Arad a mai bifat un succes în actualul sezon, al treilea din tot atâtea partide și are punctaj maxim, la fel ca și multipla campioana „U” Olimpia Cluj, care nu a jucat în aceast week-end. Piroş Security Arad, formație pregătită de Florin Bugar, a trecut, în deplasare, de Fair Play București cu scorul de 2-1.

Rezultatele și programul etapei a IV-a a Ligii I:

Luceafărul Filiași – Heniu Prundu Bârgăului 1-4
CSS Târgoviște – Fortuna Becicherecu Mic 0-7
Asociația Fotbal Club Fair Play – Piroș Security Arad 1-2

Meciurile Universitatea Alexandria – Selena ȘN Constanța, Universitatea Galați – „U” Olimpia Cluj și Independența Baia Mare – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc au fost amânate

Clasament: 1. Fortuna 9p; 2. Piroş Security 9p; 3. Heniu 9p; 4. „U” Olimpia 6p; 5. Universitatea Galați 6p; 6. Vasas Femina 3p; 7. Independența 3p; 8. Universitatea Alexandria 3p; 9. Fair Play 3p; 10. Luceafărul 3p; 11. Selena 3p; 12. CSȘ Târgoviște 0p

Liga I la fotbal rezervată fetelor va fi întreruptă în următoarele săptămâni pentru a face loc acțiunilor echipelor naționale U17, U19 și de senioare.