Echipa feminină de fotbal Fortuna Becicherecu Mic a fost, fără îndoială, revelația sezonului trecut în Liga 1. La al doilea an pe prima scenă a fotbalului feminin românesc, gruparea bănățeană a devenit vicecampioană și a jucat finala Cupei României.

Fortuna a fost singura echipă care a contabilizat două victorii într-un sezon împotriva multiplei campioane „U” Olimpia Cluj, unul chiar pe malurile Someșului, singurul eșec din istoria formației ardelene!

Pentru viitorul sezon, fetele pregătite de tandemul Florin Pădurean – Anca Vela și-au propus să încheie Liga I în primele trei echipe și să mai joace o dată finala Cupei României. „Nu va fi ușor să ne îndeplinim obiectivele, dar ne vom bate pentru ele”, spune Florin Pădurean, antrenorul principal al echipei Fortunei.

Antrenorul Fortunei, Florin Pădureanu (foto), salută și el decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a decis ca „începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin. Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1”.

 

Adina Rognean și Maria Neacșu sunt noutățile echipei bănățene

Domnule Florin Pădurean, gata cu vacanța?
– Gata! Am reluat pregătirile de câteva zile, sâmbătă, 14 iulie, mai precis. Și am început direct cu un meci amical în compania unei echipe de băieți, old-boys, trupă înscrisă în campionatul județean.

– Vor continua astfel de meciuri amicale?
– Ne-am propus ca la fiecare sfârșit de săptămână să avem o partidă de verificare. De luni până vineri vom face antrenamente. În prima săptămână câte unul, apoi vom trece la dou antrenamente. Fetele care lucrează, care au o slujbă, vor face unul.

– Ce noutăți are Fortuna pentru noul sezon?
– Am făcut două achiziții: Adina Rognean și Maria Neacșu. Prima a venit de la Heniu Prundu Bârgăului, în timp ce Maria Neacșu a venit de la CSȘ Târgoviște, via „U” Olimpia Cluj, unde fusese împrumutată sezonul trecut. Lotul nu e însă definitivat.

„Să continuăm omogenizarea echipei”

– Cine a plecat?
– Deocamdată nicio fată nu și-a exprimat intenția de a pleca.

– Ce așteptări aveți de la sezonul 2019-2020?
– În primul rând să continuăm omogenizarea echipei, la care am lucrat și sezonul trecut, dar atunci a fost dificil, pentru că veniseră multe jucătoare. Apoi să îmbunătățim jocul și aștept în acest sens ca fetele să pună în aplicare cât mai bine ceea ce facem la antrenamente, ceea ce le cerem.

– Ce obiective aveți?
– Vrem ca la finalul sezonului să ne clasăm în primele trei echipe și să mai jucăm o dată finala Cupei României. Obiectivele sunt îndrăznețe, dar nu imposibil de atins.

– Anul trecut Fortuna a încheiat pe locul doi și a jucat finala Cupei!
– Performanțe extraordinare, care, sincer, ne-au surprins și pe noi, nu ne așteptam la un asemenea traseu! A fost ceva de necrezut.

„Nimeni nu se aștepta”

– Fortuna a bifat două victorii în fața campioanei „U” Olimpia Cluj. Ce va fi la anul?
– „U” Olimpia Cluj rămâne în continuare cea mai bună echipă din fotbalul românesc. Așa este, am învins de două ori Olimpia, nimeni nu se aștepta, nici măcar noi. S-a muncit însă foarte mult, ele au avut și absențe, poate a fost și oboseală, dar important e că ne-a ieșit!

– Cum comentați deciziile Comitetului Executiv al FRF cu privire la fotbalul feminin?
– Reprezintă un lucru bun pentru dezvoltarea fotbalului feminin din România. Important e ca aceste îmbunătățiri să aducă și calitate.

ARTICOL DE ADI DOBRE