Florentina Olar Spânu a jucat joi seară cu Fortuna Hjørring manșa tur a sfertului de finală împotriva lui Manchester City în cadrul UEFA Women’s Champions League. După 90 de minute jucate cu doar 7 grade în termometre, rezultatul a fost favorabil echipei oaspete, aceasta câștigând cu 1-0 în urma golului marcat de Carli Lloyd în minutul 36. Acest meci a marcat debutul lui Carli Lloyd în Liga Campionilor. Și ce debut!

Fortuna a început bine primele minute, dar Manchester City a preluat conducerea jocului destul de repede, a dominat prima repriză, neavând însă foarte multe ocazii clare de gol. Apărarea Fortunei a fost destul de organizată, însă a pierdut baloanele mult prea ușor în propria jumătate, nereușind astfel să construiască. Singura fază mai periculoasă i-a aparținut Florentinei Olar, dar aceasta a șutat pe lângă poartă în minutul 34, iar la faza imediat următoare Carli Lloyd, lăsată nemarcată în careu, s-a înălțat pentru a trimite în poartă balonul centrat de Jane Ross.

În a doua repriză Fortuna Hjørring a avut mai mult curaj și a reușit să ajungă în careul advers, însă nu a reușit să concretizeze în fața porții. De partea cealaltă, Manchester City a căutat golul doi, dar portarul gazdelor, Christensen, s-a aflat la datorie. Dacă în prima repriză arbitrul nu a arătat niciun cartonaș galben, în repriza a doua a arătat nu mai puțin de șapte într-un sfert de oră, iar pe unul dintre ele l-a văzut Florentina Olar.
Manchester City se întoarce acasă cu un avantaj destul de important, golul marcat în deplasare putând să o trimită în semifinalele competiței. Returul între cele două echipe se va juca pe 30 martie.