Cupa României rămâne o competiție a surprizelor! Formațiile Fortuna Becicherecu Mic și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc au obținut miercuri, 15 mai, biletele pentru finala Cupei României, ediția 2018/2019.

Fortuna Becicherecu Mic a furnizat marea surpriză, trupa pregătită de tandemul Florin Pădurean – Andra Vela reușind să treacă, pe teren propriu, de „U” Olimpia Cluj, multipla campioană a României. Gruparea bănățeană obține astfel al doilea succes în fața ardelencelor în acest an, după victoria din campionat, în deplasare, din prima etapă a Ligii I din 2019.

Am marcat două goluri rapid, în prima repriză, apoi jocul ne-a funcționat foarte bine. Trebuie să recunoaștem însă că am avut noroc la tragerea la sorți, pentru că am fost prima echipă extrasă și am jucat această semifinală pe teren propriu. Suntem bucuroși pentru parcursul din acest sezon, calificarea în play-off și în finala Cupei României, pe care dorim să o câștigăm”, a declarat Florin Pădurean, antrenorul principal al echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Pentru al doilea an consecutiv, Olimpia Cluj ratează prezența în finala Cupei României. Anul trecut, formația clujeană pierdea în sferturile de finală, eliminată la loviturile de departajare de Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Echipa harghiteană se oprea apoi în semifinale.

În acest sezon, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc s-a calificat în marea finală. Echipa pregătită de Alexandru Andrași s-a impus miercuri, 4 mai, la Galați, 4-1 cu Universitatea, echipă care câștigase săptămâna trecută în campionat cu 4-0! Înfrângerea a lăsat-o pe Vasas Femina în afara play-off-ul Ligii 1.

Răzbunarea fetelor pregătite de Alexandru Andrași a fost însă una pe măsură! „E o calificare meritată. Mă bucur pentru fete. Mă uit în ochii lor și tot nu realizez cât de fericite sunt pentru această performanță extraordinară. Au muncit foarte mult și, repet, meritau. Au arătat că au învățat din eșecul care ne-a privat de prezența în play-off. Am spus mereu că obiectivul nostru îl reprezintă Cupa României. Pentru Vasas e prima finală, e ceva unic”, a declarat Alexandru Andrași.

Vasas Femina și Universitatea Alexandria se vor întâlni în week-end pentru a treia oară în ultima săptămână. Meciul se va juca la Odorheiu Secuiesc și va conta pentru play-out-ul Ligii 1.

Cupa României – semifinale:

Fortuna Becicherecu Mic – „U” Olimpia Cluj 2-0 (2-0)
A marcat: Larisa Grigore (min. 5 și 9)

Universitatea Galați – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-1)
Au marcat: Monica Bențoiu (min. 15) / Krisztina Beno (min. 13), Carolina Țabur (min. 63 și 85), Ana Vlădulescu (min. 75 – penalty)