Foto: Veres Nándor

Liga I rezervată fetelor programează miercuri, 7 mai, ultima etapă a sezonului regular.

Runda a 18-a reprezintă în același timp asaltul final pentru cele două locuri rămase vacante în play-off, două locuri pentru care se bat trei echipe, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Fortuna Becicherecu Mic și Heniu Prundu Bârgăului.

Vasas joacă în această ultimă etapă la Galați, cu Universitatea, și are nevoie de doar un punct pentru a-și sigura prezența în play-off. „Mergem la Galați să câștigăm, să jucăm fotbalul pe care l-am arătat în ultima perioadă, unul bun, de calitate. Ne trebuie un punct și suntem în play-off, chiar dacă, de exemplu, Heniu se impune la Alexandria. La egalitate de puncte, noi avem avantajul rezultatelor directe”, a declarat Alexandru Andrași, antrenorul principal al echipei Vasas Femina și „secund” al selecționerului Mirel Albon la prima reprezentativă.

Universitatea Galați și Vasas Femina se vor confrunta din nou miercurea viitoare, în semifinalele Cupei României. „Va fi interesant acest duel cu Universitatea Galați, în campionat și în Cupa României. Fetele noastre sunt însă foarte motivate, își cunosc adversarele și sunt hotărâte să scrie istorie pentru fotbalul feminin din Odorheiu Secuiesc”, a mai adăugat Alexandru Andrași.

Vasas vine după succesul de pe teren propriu, scor 4-1, în fața Fortunei Becicherecu Mic, înregistrat în weekend. Universitatea Galați s-a impus în ultima etapă, în deplasare, 11-2 cu Fair Play București.

Pentru a prinde un loc în play-off, Heniu Prundu Bârgăului, finalista ultimei ediții a Cupei României, e obligată să învingă în deplasarea de la Alexandria și să spere la un pas greșit al celor două contracandidate, Vasas și Fortuna. Heniu are însă meci greu cu Universitatea Alexandria, echipă ce s-a impus în tur la Prundu Bârgăului cu 2-0, dar care vine după o înfrângere surprinzătoare la Baia Mare, 1-7, cu Independența.

Fortuna Becicherecu Mic, una dintre revelațiile actualui sezon, are, se pare, cea mai ușoară misiune în această ultimă rundă. Fortuna va da piept, pe teren propriu, cu CSȘ Târgoviște, ultima clasată.

„U” Olimpia Cluj, echipa care domină fotbalul românesc în ultimul deceniu, evoluează pe teren propriu în compania formației Independența Baia Mare. Săptămâna viitoare, pe 15 mai, Olimpia va întâlni, în deplasare, Fortuna Becicherecu Mic, în semifinalele Cupei României.

În play-off-ul Ligii I se califică primele trei clasate, care vor juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur.

Programul etapei a 18-a:

miercuri, 8 mai, ora 11.00
„U” Olimpia Cluj – Independența Baia Mare
Universitatea Alexandria – Heniu Prundu Bârgăului
Universitatea Galați – Vasas Femina Odorhei
Fortuna Becicherecu Mic – CSȘ Târgovişte

– echipa Fair Play București STĂ în această rundă

Clasament: 1. „U” Olimpia 42p; 2. Vasas 28p; 3. Fortuna 27p; 4. Heniu 26p; 5. Universitatea Alexandria 21p; 6. Independența 20p; 7. Universitatea Galați 19p; 8. Fair Play 10p; 9. CSȘ Târgoviște 3p

ARTICOL DE ADI DOBRE