FOTO: Dan Bodea

Liga I rezervată fetelor a programat în acest weekend meciurile etapei a IX-a, o rundă în care a continuat duelul de la distanță dintre fruntașele Fortuna Becicherecu Mic și „U” Olimpia Cluj.

Dacă multipla campioană a României și-a continuat parcursul fără greșeală din ultimele patru etape contabilizând a cincea victorie consecutivă, Fortuna a pierdut surprinzător pe teren propriu!

Gruparea bănățeană a fost învinsă de Universitatea Galați, scor 1-0, echipă care nu se află la prima surpriză din acest sezon. Universitatea Galați e formația care a remizat cu „U” Olimpia în etapa a patra din acest sezon, 1-1 pe malul Dunării.

Sezonul trecut, Fortuna câștigase ambele confruntări cu Universitatea, dar gălățencele le-au dat mari bătăi de cap fetelor pregătite de Florin Pădurean, 0-1 acasă (gol marcat de oaspete în prelungiri) și 1-2 la Becicherecu Mic.

Partida dintre Fortuna și Universitatea a fost una echilibrată, oaspetele reușind să se impună prin golul marcat de Cristina Cerescu în minutul 88. Jucătoarea din naționala Moldovei a înscris din lovitură liberă!

Sunt foarte bucuros că am trecut cu bine peste acest meci, am avut o săptămână agitată și am încercat să potrivesc lucrurile așa încât fetele să nu simtă prea mult greutatea acestei deplasări. Am reuşit, zic eu, și le mulțumesc de asemenea pentru punctele câştigate. Nu a fost cel mai bun meci al lor, le știu potențialul, și totuşi au fost faze multe în care s-au sacrificat, la propriu. Nu aş fi fost mulţumit de un egal, de aceea le felicit și le mulțumesc încă odată. E munca lor, merită să se afle aici. Şi merităm să rămânem pe podium și la finalul turului. Noi vom lupta pentru Galați, cu drag. Şi, bineînţeles, pentru toți cei care ne apreciază și ne susțin”, a declarat antrenorul Alexandru Caracaș pentru „Monitorul de Galați”.

A fost un meci greu pentru că ambele echipe își doreau victoria. Am avut multe faze de poartă, dar nu le-am finalizat cu gol, am luptat până la final de meci și norocul a fost cu noi. Sunt mândră de colegele mele, am fost o echipă pe teren”, a spus Cristina Cerescu pentru „Monitorul de Galați”.

Rezultatele etapei a 9-a:

Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galați 0-1
Selena ȘN Constanța – Heniu Prundu Bârgăului 2-2
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Piroș Security Arad 3-1
Universitatea Olimpia Cluj – Fair Play 12-0
Independenta Baia Mare – Luceafărul Filiași 3-1
Universitatea Alexandria – CSȘ Târgoviște 1-2

Clasament: 1. „U” Olimpia 25p; 2. Fortuna 21; 3. Universitatea Galati 20; 4. Vasas 19; 5. Piroș 15; 6. Heniu 14; 7. CSȘ Târgoviște 9; 8. Independența 7; 9. Universitatea Alexandria 7; 10. Fair Play 6; 11. Luceafarul 6; 12. Selena 5

Articol de ADI DOBRE