Foto: Facebook "U" Olimpia Cluj

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj și-a asigurat în acest week-end titlul de campioană a României și va juca din nou în UEFA Women’s Champions League. 

Trupa pregătită de Ioana Bortan a reușit să-și asigure matematic titlul după primul meci disputat în play-off! La doar câteva zile după eșecul din semifinalele Cupei României, când a pierdut cu 0-2 în deplasare, „U” Olimpia Cluj s-a răzbunat crunt pe Fortuna Becicherecu Mic, de care a trecut cu 7-0!

Acesta este titlul cu numărul 9 pentru „U” Olimpia Cluj, care domină în ultimul deceniu fotbalul feminin din România. Este primul titlu ca antrenor pentru Ioana Bortan, 30 de ani, cea care a preluat în plin sezon și banca tehnică a grupării clujene, fără să renunțe însă la statutul de jucător!

„U” Olimpia a încheiat prima sezonul regular, la mare distanță de locul secund. Linia de clasament a clujencelor a fost și în acest sezon una demnă de celebra „Carte a Recordurilor”. În cele 16 etape disputate, Olimpia a contabilizat 15 victorii și doar o singură înfrângere, a marcat de 78 de ori și a primit doar 6 goluri!

La primul meci din play-off, gruparea ardeleană a marcat de șapte ori!

„Sunt mândră și fericită că am mai adus un trofeu în vitrina clubului. Cred că este cel mai muncit titlu din carieră și satisfacția este pe măsură. Sper ca acest trofeu să fie un start pentru cele mici care vin tare din urmă și sper să poată continua aici cu cel puțin aceleași performanțe ca și până acum. Ca antrenoare, țin să felicit pe toată lumea care a pus umărul la acest succes, de la jucătoare până la staff, la suporteri și doresc să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și în echipă”, a declarat Ioana Bortan pentru site-ul oficial al echipei „U” Olimpia Cluj.

Dacă Mihaela Ciolacu, jucătoare de bază și la echipa națională, a bifat toate titlurile din palmaresul Olimpiei, pentru Roxana Mirea, 15 ani, una dintre mezinele echipei, acesta e primul! „Având în vedere că este primul meu trofeu de campioană natională la senioare, mă simt mândră că am participat la acest moment istoric. Meritam din plin să câștigăm deoarece suntem o echipă unită și muncitoare, cu ambiție și atitudine. În partida de azi am demonstrat cine este cu adevărat U Olimpia Cluj și, de asemenea, ce putem când ne dorim. Chiar dacă am avut o evoluție bună, cu gol și pasă de gol, consider că jucătoarea partidei a fost Mihaela Ciolacu, deoarece a alergat enorm și de la ea au pornit majoritatea fazelor, dar trebuie să o remarc și pe Ioana Bortan, care  prin evoluția ei, a asigurat liniștea la mijlocul terenului”, a declarat Roxana Mirea pentru site-ul oficial al echipei „U” Olimpia Cluj.

„U” Olimpia Cluj – Fortuna Becicherecu Mic 7-0

Au marcat: Cristina Carp (de trei ori), Roxana Mirea, Oana Negrea, Mihaela Ciolacu și Beatrice Tărășilă

„U” Olimpia: Mirela Pop – Oana Negrea, Teodora Meluță, Raluca Borodi (Daiana Mureșan, 80), Maria Neacșu (Cristina Botojel, 75) – Roxana Mirea, Ioana Bortan, Beatrice Tărășilă, Mihaela Ciolacu – Adina Borodi (Ioana Bălăceanu, 45), Cristina Carp

Rezerve:  AdelaIosif, Câmpean Sara, Noemi Vincze, Claudia Pană și Selena Babb

Articol de Adi Dobre