Au mai rămas câteva zile până la debutul noului sezon al Ligii 1 Feminin. Unul dintre cele mai interesante dueluri ale rundei inaugurale este, fără îndoială, confruntarea de la Timișoara dintre Politehnica și Piroș Security Arad, programată sâmbătă, 27 august, de la ora 18:00, în direct pe www.frf.tv!

În urmă cu un an, cele două formații debutau tot cu un meci direct și tot la Timișoara. Gruparea bănățeană se impunea cu scorul de 4-1. Până la finalul sezonului, între cele două formații a existat un duel permanent pentru un loc în play-off. Câștig de cauză a avut în cele din urmă Politehnica Timișoara, care a profitat de înfrângerea surprinzătoare a echipei arădene pe teren propriu în ultima etapă a sezonului regular, 0-2 cu CSM Aleaxandria.

Începem sezonul tot la Timișoara, cu un meci foarte tare. Așa începem de câțiva ani! Ba cu Olimpia Cluj, ba cu Heniu Prundu Bârgăului, de doi ani cu Timișoara! Nu prea avem noroc”, a spus Pavel Piroș, principalul finanțator ale echipei arădene.

Piroș Security Arad va porni la drum cu un nou antrenor. „Am fost nevoiți să schimbăm conducerea tehnică din pricina faptului că profesorul Dan Cuedan a trebui să plece în Germania, la familie. Noul antrenor principal este Tibi Butura, care vine de la Juventus Timișoara, un club ce a avut până de curând și echipă de fete”, a precizat Pavel Piroș.

Lipsa terenurilor de antrenament din Arad și din împrejurimi a dat mari bătăi de cap fetelor de la Piroș Security Arad în această vară. Echipa pregătită de Tibi Butura își va disputa meciurile de pe teren propriu la Sânnicolau Mare.

Multe noutăți nu sunt. Le-am prelungit contractele celor două internaționale din Egipt (Maha Shehata și Salwa Mansour), am legitimat o altă jucătoare din Canada, care are tată român și e studentă la noi, în Arad. Suntem, de asemenea, în tratative cu trei jucătoare din Moldova. Obiectivul în noul sezon îl reprezintă prezența în play-off, obiectiv ratat anul trecut în ultima etapă. Rezultatele bune din ultimii ani ne obligă să ne continuăm munca, să ținem steagul sus. Încercăm în același timp să promovăm jucătoare din pepiniera proprie și să atragem sponsori către fotbalul feminin”, a mai spus Pavel Piroș.

Articol de Adi Dobre