Echipele feminine Olimpia Cluj și ASA Târgu Mureș se confruntă mâine, la Hunedoara (de la ora 16.30), în finala Cupei României la fotbal.

Proaspăt reîncoronată drept campioană a României, pentru a șasea oară consecutiv, Olimpia Cluj are ca obiectiv eventul! Trupa pregătită de Mirel Albon, care e și selecționerul României, pornește cu prima șansă în meciul cu rivalele de la Târgu Mureș.

“Finala Cupei României de la Hunedoara încheie un sezon dificil, în care fetele noastre au luptat pe mai multe fronturi. Clujul a reușit în acest sezon, și nu mă refer doar la performanțele Olimpiei, o mulțime de rezultate notabile în fotbal. Meciul cu ASA Târgu Mureș e deja un clasic al fotbalului feminin românesc. Adversarele sunt motivate, ca de obicei, dar promitem să nu le dăm nici măcar o șansă”, a declarat Alin Cioban, președintele clubului Olimpia Cluj.

ASA Târgu Mureș nu a mai cucerit Cupa României din 2010. A fost ultimul an când ASA a dominat fotbalul feminin românesc. În 2010, ASA cucerea titlul, atât la junioare, cât și la senioare, și Cupa României.

“Pentru noi e o zi specială, e ziua finalei Cupei României. Vom încerca să ne jucăm șansa, deși Olimpia e favorită. Sunt convins că va fi un adevărat spectacol. Vreau ca fetele să arate ceea ce pot, să joace acel fotbal romantic pe care îl vezi doar la ele. Să nu uităm că vine meciul cu Albania și nu trebuie să avem jucătoare accidentate. Pentru mine, o calificare la Campionatul European al naționalei României contează mai mult decât o Cupă câștigată”, a declarat Carol Secheș, antrenorul echipei ASA Târgu Mureș.

ASA “s-a încălzit” pentru finala de mâine în week-end, când a trecut, în deplasare, într-o partidă contând pentru Superliga Națională, de Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, scor 6-0.