Fotbalistele de la Navobi Iaşi, medaliate cu bronz în Superliga feminină, au fost premiate pentru performanţa obţinută joi seară în faţa suporterilor ieşeni, în pauza meciului din Liga I dintre CSMS Iaşi şi FC Botoşani. Jucătoarele şi întreg staff-ul au primit medaliile de la una dintre legendele fotbalului ieşean, Vasile Simionaş. După un sezon de excepţie încununat cu o clasare pe podium şi o prezenţă în Cupa Balcanică, fetele au fost aplaudate în picioare de mii de spectatori, suporterii din Copou apreciind faptul că Navobi este prima echipă de fotbal a Iaşiului participantă într-o cupă europeană.

La festivitatea de premiere au mai participat Lucian Popescu, preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean și fostul arbitru FIFA Ionel Popa, consilier pe probleme de sport din cadrul Primăriei Iaşi.

“Am fost copil de mingi când domnul Simionaş juca fotbal”

La finalul festivităţii, managerul clubului Navobi, Adrian Ambrosie, era extrem de emoţionat pentru faptul că echipa a fost premiată de Vasile Simionaş. “Este o mare bucurie pentru mine și echipa noastră să fim premiați de către una dintre legendele fotbalului ieșean, domnul Vasile Simionaș. Este o predare de ștafetă. Pe acest stadion am crescut ca și copil de mingi când domnul Simionaș juca în tricoul Politehnicii, apoi eu am jucat și el mi-a fost antrenor. Acum eu sunt antrenor și el ne oferă aceste medalii. Această performanță de a termina pe podium este o onoare, dar și o confirmare. Dacă muncești cu pasiune, seriozitate și transparență, poți avea rezultate. Chiar dacă aceste rezultate au fost realizate cu sacrificiu și un buget redus. Dacă vom reuși să ținem aceast nucleu vom putea realiza performanțe și mai mari”, a declarat prof. Adrian Ambrosie, manager al CS Navobi Iași.

Medalie în primul an de Superligă

Clubul Sportiv Navobi a fost înfiinţat în anul 2006 de către foștii fotbaliști ai Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie și Daniel Zafiris. În 2010 a fuzionat cu Tricolorul Breaza și a continuat sub denumirea CSMS Iași. Pentru a aduce ceva nou și diferit în oraș, în 2011 Navobi a decis să facă performanță și la nivelul fotbalului feminin. După multă muncă, consecvență, în 2014-2015 a promovat din Liga I în Superliga de fotbal feminin și a reușit performanța de a termina sezonul pe locul 3, după echipe puternice precum ASA Tg Mureș (câștigatoarea Cupei României 2016) și Olimpia Cluj (de 6 ori campioană în ultimile 6 sezoane). În perioada 2-6 iunie, Navobi va participa la Balkan Womens Tournament, în Alexandropolis, Grecia, alături de echipe din țara gazdă, Serbia și Bulgaria.

Lotul CS Navobi Iaşi 2015-2016

Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Bărău, Andreea Sighiartău;

Apărători: Ștefana Ciobanu, Maria Caia, Iulia Zamfir, Iulia Mera, Andreea Scorțanu, Larisa Ambrosie (căpitan), Monica Bențoiu;

Mijlocași: Ana Foia, Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc;

Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Corina Musteață, Diana Petrescu

Manager: prof. Adrian Ambrosie

Antrenor:
prof. Sorin Comisu

Preparator fizic: Florin Trofin

Medic: dr. Lucian Ambrosie, dr. Augustin Crivoi

Director sportiv: Cristian Ambrosie

Vicepreședinte:
Daniel Zafiris