cfr-navobi-iasi (1)

În urmă cu un an, CFR Timișoara reușea cea mai mare surpriză din ultimii ani în fotbalul feminin, producând prima înfrângere a Olimpiei Cluj în întrecerile interne de la înființarea echipei. Rămase încă cu acel 1-2 în gând, ardelencele au descins astăzi la Gara Mare cu gândul la revanșă, pe care au obținut-o cu vârf și îndesat: 7-1, la finalul unui meci în care Olimpia a atacat până și cu portarul.

Doar 11 minute au rezistat fetele lui Florin Bugar în fața Olimpiei Cluj, care avea să deschidă scorul prin Bîtea, la o ieșire hazardată a portarului Abălașei. Luncă a făcut 2-0 în minutul 26, pentru ca șase minute mai târziu, din nou Bîtea să se afle la capătul unei pase a lui Ciolacu, pentru 0-3. Până a pauză, clujencele au mai punctat o dată, prin Alexandra Luncă, rezolvând practic soarta celor trei puncte încă din primul mitan.

Repriza secundă a început ceva mai promițător pentru CFR, care a redus din handicap în minutul 48, prin Larisa Sîrbovan, pe fază la o respingere greșită a portarului Mirela Ganea. „Leopardele” n-au putut forța mai mult, astfel că echipa din Cluj s-a distanțat în ultima jumătate de oră. Alexandra Luncă a mai reușit două goluri, în minutele 67 și 77, ajungând la un total de patru în jocul de la Timișoara, tabela fiind apoi închisă de nou-intrata Andreea Voicu, în minutul 85. De notat că în secvențele de final, în atac s-a avântat și portarul formației oaspete, Mirela Ganea, care a și tras un șut pe cadrul porții lui Abălașa, dar nu a reușit să o păcălească.

CFR Timișoara (antrenor Florin Bugar): Abălașei – Șodinca, Molnar (cpt.), Durlă, Heisu, Ababei, Lihet, Sas, M. Voica, Sîrbovan, Mirică. Au mai intrat Bistrian, Stroia, Christopoulou, Abrudan și Iscru.

Olimpia Cluj (antrenor Mirel Albon): Ganea – Corduneanu, Bortan, Iușan, Ficzay (cpt.), Giurgiu, Vătafu, Bîtea, Luncă, Ciolacu, Olar. Au mai intrat Carp, Indrei, Voicu, Pruneanu și Desmereanu.

„M-am așteptat să avem un meci foarte greu, deoarece am întâlnit cea mai bună echipă din țară. Nu credeam că vom avea o prestație atât de dezamăgitoare, nu credeam că vom pierde la un scor atât de mare, dar până la urmă e o lecție pentru noi. Scrul este nemeritat, ar fi trebuit să fie chiar mai mare, având în vedere prestația pe care am avut-o. Probabil doar schimbările pe care le-a făcut Clujul în repriza a doua au mai limitat proporțiile. Avem de învățat un pic din înfrângerea de astăzi și sper să ne revenim. Fetele au intrat foarte timorate, de altfel, scorul spune totul despre jocul de astăzi. Am prins astăzi o zi la fel ca naționala aseară, în Grecia, una în care nu îți iese nimic”. (Florin Bugar, antrenor Olimpia Cluj

„A fost un meci mai ușor decât ne așteptam, pentru că știam că întâlnim o echipă foarte bună. Probabil gazdele s-au speriat puțin și au fost mai timorate, iar asta le-a afectat jocul. Timișoara rămâne însă una dintre cele mai bune echipe din țară, întotdeauna am avut meciuri grele aici, iar anul trecut am suferit aici chiar singura înfrângere din campionat din istoria clubului. Am venit foarte hotărâți să facem un meci cât mai bun și se pare că ne-a fost mai ușor decât altă dată. Dar repet, Timișoara e o echipă bună, care poate crește foarte mult”. (Mirel Albon, antrenor Olimpia Cluj)