Liga 1 la fotbal rezervată fetelor programează în acest weekend meciurile etapei cu numărul 10, penultima a turului.

După această rundă, Liga 1 se va întrerupe pentru  face loc acțiunilor echipei naționale, după care, în primul weekend din luna decembrie, primul eșalon va bifa ultima etapă a turului, care va fi, în același timp, și ultima din anul 2021.

Derby-ul rundei e programat la Plosca, în Teleorman, acolo unde echipa Universitatea Alexandria își dispută meciurile de pe teren propriu. La Plosca sosește multipla campioană Universitatea Olimpia Cluj, motiv de sărbătoare pentru gazdele de la CSM Alexandria, dar și prilej pentru a încerca să dea marea lovitură. „U” Olimpia Cluj are maximum de puncte după nouă etape, 27, și un golaveraj de invidiat, 62-3!

CSM Alexandria, echipă pregătită de Călin Pistolea, traversează o perioadă foarte bună. Gruparea teleormăneană vine după patru victorii consecutive fără gol primit. În ultima etapă, CSM Alexandria a trecut, pe teren propriu, de Bamat Girls cu scorul de 3-0.

Meciul de sâmbătă este unul foarte important pentru noi, ținând cont că întâlnim campioana României. Știm că Olimpia Cluj e o echipă foarte greu de învinsm dar vrem să facem un meci bun, să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, vrem să dovedim că nu am ajuns din întâmplare în play-off anul trecut. E munca noastră. Sunt convins că va fi un meci de alt nivel decât cel obișnuit în Liga I, unul mult mai bun. Fetele sunt concentrate și își doresc să aibă o evoluție bună. Clujul are o echipă omogenă, rezultat al unui proiect pus la punct în ani de muncă. Sunt principii după care la Cluj se lucrează de ani buni, jucătoarele intră într-un mediu în care știu ce au de făcut. Noi încercăm să copiem acest model. O echipă ce își dorește să bată Olimpia Cluj nu se poate construi peste noapte”, a spus Călin Pistolea, antrenorul principal al echipei CSM Alexandria.

Învinsă la Prundu Bârgăului etapa trecută, primul eșec din acest sezon, Vasas femina Odorheiu Secuiesc pornește cu prima șansă în duelul de pe teren propriu cu Fair Play București. Oaspetele vin și ele tot după un eșec în deplasare, 2-7 la Iclod cu „U” Olimpia Cluj.

Stadionul „Comunal” din Comloșu Mare, județul Timiș, va găzdui confruntarea dintre Banat Girls și Piroș Security Arad. Oaspetele vin după trei victorii consecutive în care au înscris de 15 ori și nu au primit vreun gol!

Politehnica Timișoara și Heniu Prundu Bârgăului pornesc cu prima șansă în duelurile din deplasare cu CSȘ Târgoviște, respectiv Ladies Târgu Mureș.

La Galați, într-o partidă ce va fi transmisă în direct pe FRF TV și Liga Feminina, Universitatea va primi vizita formației ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Ne dorim, așa cum am spus de la început, să încheiem turul pe teren. Traversăm o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar, dar sper să ne revenim în 2022. Cu fetele care au acceptat să rămână la echipă și cărora le mulțumesc vrem să facem un meci bun”, a spus Gabriel Călinescu, antrenor principal.

Programul etapei 10 din Liga 1 Feminin: 

sâmbătă, 20 noiembrie

ora 11:00
ACS Vasas Femina FC Odorheiu Secuiesc – AFC Fair Play București
Universitatea Galați – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
Banat Girls – ACS Piroș Security Protect Arad
CSM Alexandria – Universitatea Olimpia Cluj

ora 12:00: CSȘ Târgovişte – Politehnica Timișoara
ora 14:00: Ladies Târgu Mureș – ACS Heniu Prundu Bârgăului

Clasamentul Ligii 1 Feminin
„U” Olimpia 27p; 2. Heniu 24p; 3. Vasas 22p; 4. Alexandria 21p; 5. Piroș Security 15p; 6. Timișoara 13p; 7. Fair Play 13p; 8. Ladies 6p; 9. Baia Mare 5p; 10. Galați 3p; 11. Târgoviște 3p; 12. Banat Girls 1p