În aproximativ o lună, reprezentativa feminină a României va disputa primul joc din preliminariile pentru Campionatul European din 2021, găzduit de Anglia.

Adversara tricolorelor va fi Belgia, care a disputat deja primul meci din actuala campanie marți, 3 septembrie. Formația belgiană s-a impus cu 6-1 în fața Croației, Janice Cayman, atacantul lui Olympique Lyonnaise, înscriind un hattrick.

Cu excepția României, toate celelalte formații au disputat cel puțin un meci din actuala campanie:

29 august: Lituania – Croația 1-2
3 septembrie: Elveția – Lituania 4-0, Belgia – Croația 6-1

Belgia11006-13
Elveția11004-13
Croația21013-73
Lituania20026-10
România00000-00

Tricolorele vor juca primul meci din campanie pe 8 octombrie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca, împotriva Belgiei.

Cele două selecționate feminine au fost adversare și în campania precedentă, pentru Campionatul Mondial care s-a disputant în acest an în Franța. România a pierdut ambele partide la limită, 2-3 la Leuven (au marcat pentru România Laura Rus și Cosmina Dușa) și 0-1 la Botoșani.

E important să începi cu dreptul orice calificare. Sunt foarte fericită că vom juca primul meci la Cluj, un oraș în care am fost foarte bine primite. Publicul clujean este familiarizat cu fotbalul feminin, țin minte că data trecută am atins un nou record de asistență pe stadion, 7.111 spectatori. Sperăm să fie și de această dată alături de noi în număr cât mai mare, pentru că ei sunt al 12-lea jucător!” – a declarat în cadrul unui interviu pentru FRF TV căpitanul naționalei, Florentina Olar.