A fost un final de săptămână remarcant pentru majoritatea tricolorelor care evoluează în străinătate. 

Căpitanul Florentina Olar a contribuit cu un gol și două assist-uri la victoria echipei FC Nordsjælland, 3-1, împotriva celor de la HB Koge. Rămânem tot în campionatul danez, unde Cristina Carp a fost titulară în victoria obținută de Fortuna Hjorring în meciul disputat cu KoldingQ.

Ne mutăm în campionatul Ungariei, unde avem încă o marcatoare! Bianca Sandu a înscris în partida câștigată de Diósgyőri VTK cu 4-0 împotriva echipei Kelen SC, în timp ce Csilla Balázs a intrat pe parcursul jocului.

În celelalte jocuri, Andrea Herczeg a contribuit cu un assist la egalul dintre Haladás-Viktória și ETO Győr, 1-1, în timp ce Barbara Bartalis și Szidónia Papp au fost integraliste în meciul pierdut de Szent Mihály cu scorul de 6-0 în fața echipei MTK Hungária!

Ioana Bortan a fost integralistă în victoria importantă obținută alături de echipa sa, Kuopion Palloseura, scor 2-1, împotriva echipei Helsingin Jalkapalloklubi. Cu trei victorii în ultimele 3 meciuri, KuPs se află pe locul 3 în campionatul Finlandei, cu 22 puncte adunate.

La finalul acestei săptămâni s-a dat startul campionatului și în Belgia, unde evoluează tricolora Ștefania Vătafu! Mijlocașul naționalei feminine a fost integralistă în prima victorie din acest sezon a campioanei RSC Anderlecht, 2-1 cu Standard Liege!

Deși nu s-a dat încă startul noului sezon în Spania, tricolorele noastre din campionatul iberic se pregătesc intens. Andreea Părăluță a reluat antrenamentele la Levante, în timp ce Olivia Oprea a fost titulară în amicalul câștigat de Villarreal, 4-0 cu Discobolo – La Torre.

Pe 6 septembrie debutează și noul sezon al Ligii 1 feminin! Urmăriți în continuare site-ul FRF.ro și pagina de Facebook a naționalei feminine pentru toate informațiile legate de tricolore!