Etapa 1 din sezonul 2014-2015 a adus la start un numar record de echipe, grupate in doua esaloane valorice.

Daca ne referim la primul esalon valoric, Superliga, putem spune ca duelurile au fost interesante, iar rezultatele oarecum surprinzatoare.

Ne referim aici in primul rand la rezultatele echipelor nou promovate  in lupa directa cu ocupantele locurilor 3 si 4 din sezonul recent incheiat.

 [lmgallery id=”2066″]

Astfel, Heniu Prundu Bargaului a invins fara drept de apel pe CFR Timisoara, scorul de 3 la 0 fiind elecovent pentru raportul de forte aratat in teren. Dupa 0 la 0 la pauza, Adina Rognean, golgetera echipei  a deschis scorul pentru formatia din Bistrita, urmata de noua achizitie, iesenca Rosu si de Lauruc, jucatoare originara din Arad si care a mai jucat chiar la rivala CFR Timisoara.

 

Derby-ul sudului : Universitatea Alexandria – Real Craiova, a aratat ca in fotbal totul este posibil.

Pusa sub semnul incertitudinii din cauza precipitatiilor abundente din ultimele zile, partida de pe Stadionul Municipal din Alexandria a insemnat pentru gazde un debut aproape perfect, debut stricat  de Simion Mituta, care a adus egalarea dintr-o lovitura libera in ultimul minut de joc  si implicit bucuria in tabara Craiovei.

Echipa din Alexandria, fara capitanul traditional Florentina Chiar, participanta la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, in ciuda unei dominari categorice   in prima repriza s-a vazut condusa cu 1-0, dupa un penalty transformat de Cojocaru Andreea. A urmat golul egalizator al Nicoletei Deca si trecerea in avantaj prin reusita jucatoarei Ana Maria Vasile.

Chiar daca egalarea a venit in utlimul minut, putem considera un debut favorabil pentru gazde, deoarece Real Craiova, idiferent de editia de campionat reuseste sa termine mai mereu in frunte . Trebuie remarcat, faptul ca formatia din Craiova a evoluat aproape o repriza in inferioritate numerica, Iulia Obreja fiind eliminata  pentru acumuloarea a doua cartonase galbene.

 

Partida de la Bucuresti dintre AFC Fair Play si CS Brazi a insemnat un debut perfect pentru cuplul de antrenori Nina Anca si  Mihai Dinu. Mai mult, Nina Anca antrenoarea fetelor de la Brazi s-a inscris si ea   pe lista marcatoarelor alaturi de Merlan Mihaela, Morar si Moaca.

De cealalta parte, ramane doar interesanta media de varsta a jucatoarelor de pe foaia de joc, una sub 17 ani,  promisiuni certe pentru viitoarul Nationalelor Romaniei .

 

Duelul vedeta al rundei 1, vine si de data aceasta din Ardeal, unde  Olimpia UT Cluj –Napoca a desfintat practic si in acest meci formatia rivala din Targu Mures.

Pe fondul unei lipse de motivatie dupa participarea in Champions League pentru olimpice, fetele din Targu Mures si-au dorit o victorie chiar in fieful campioanelor. Mai mult, rezultatele obtinute de muresence in turneul amical din Ungaria, promiteau inca de la debut, cel putin un meci interesant.

Nu a fost de accord nici de data aceasta Vatafu & Co, iar visele de relansare pentru muresence au fost spulberate rapid, in primul rand prin prestatia clujencelor si apoi  de scorul de pe tabela de marcaj.

Alexandra Lunca a reusit deschiderea scorului, Mara Batea a contribuit la desprindere, iar in prize a doua
Andreea Voicu si Stefania Vatafu cu doua reusite din penalty si lovitura libera au contribuit la un recital la care mai trebuie adaugat un “ car” de ratari !

Formatia aliniata a fost urmatoarea :

Ganea (  80 Boanda ) – Corduneanu, Ficzay( Ciolacu 64), Corniciuc (Pinczi55), Manie – Bortan, Vatafu, Voicu/  Lunca, Batea, Vago ( 70 Giurgiu ).

Echipa a doua a Olimpiei a reusit o victorie cu 3 la 1  in deplasarea de la Ladies Targu Mures, aliniind o formula de joc cu cele mai tinere jucatoare din cadrul loturilor :

Darle – Lipotean, Desmerean, Morar, Mera-  Nagy, Mates, Grecu  – Zahan, Indrei si  Negrea.

Jurj, Gyurca si Berchesan

Au marcat : Moraru, Desmerean si Indrei.

 

Restul etapei din Liga I  a adus victorii previzibile pentru Iasi, Baia Mare, Vasas si Otelul Galati, iar nou promovatele au demonstrate din pacate necesitatea unui rodaj in Liga de Tineret  Sperante.

Spunem acest lucru deoarece scoruri de 24 – 0, fac un deserviciu imens intregului fotbal feminin .

Mai mult, formatia Oltenia Craiova a aliniat la start doar 9 jucatoare, fara a avea prea multa tangenta cu fotbalul feminin,  intentia evidenta in acest caz  fiind  cu totul altceva decat fotbalul.

Practic, aceasta prestatie ne reaminteste la toti de perioada din urma cu doi ani si nu putem spunde decat ca este  “ aceasi Marie cu alta palarie “ .

 

Pentru campionat  urmeaza o pauza de doua saptamani, timp in care Nationala Romaniei de senioare va disputa la Iasi doua partide contand pentru preliminariile CM Canada 2015 :

13 Septembrie – Estonia  – Romania si 17 Septembrie Spania – Romania .