Foto: Facebook - ACS Fortuna Becicherec' Feminin

Echipele din Liga 1 Feminin au început antrenamentele pentru a doua parte a sezonului, care va debuta pe 14 martie 2021.

În perioada 18 ianuarie – 1 februarie, formațiile din Liga 1 Feminin s-au reunit în vederea pregătirii pentru startul campionatului.

Cele 12 echipe vor relua competiția cu același număr de puncte acumulate în prima parte a sezonului, urmând ca primele șase formații să lupte pentru titlul de campioană a României, în timp ce următoarele șase vor juca pentru menținerea în primul eșalon.

Fair Play București desfășoară în această săptămână un stagiu de pregătire centralizată la Olănești. Echipa din Liga 1 Feminin și grupa U17, sub coordonarea antrenorului Ion Bărbăcioru, grupa U15, condusă de Simina Podgoreanu, precum și grupa U13, pregătită de Angelica Cegăneanu, parcurg zilnic trasee și se antrenează în sala de forță.

“Credem cu tărie că strategia noastră va aduce rezultate în viitor, pentru că toate jucătoarele de la Fair Play București sunt crescute în cadrul clubului. Avem cea mai tânără echipă din Liga 1, cu o medie de vârstă de doar 17 ani. Așteptăm cu nerăbdare reluarea campionatului, vom avea meciuri importante în play-out, dar pregătirea pe care o facem în această perioadă ne va ajuta să fim în formă la startul competiției”, a declarat Ion Bărbăcioru, pentru FRF.

Heniu Prundu Bârgăului a demarat pregătirile pentru play-off pe 31 ianuarie. Primul antrenament al fetelor de la Heniu, desfășurat la baza proprie, „Bârgău Arena”, a însemnat și o premieră! A fost prima ședință de pregătire condusă de antrenorul principal Călin Svoboda împreună cu noii săi antrenori secunzi, Andreea Laiu și Andreea Corduneanu, care sunt în același timp și jucătoare!

Andreea Corduneanu: „Este un pas înainte pentru mine faptul că voi ajuta echipa și pe partea de antrenorat. Le mulțumesc celor din staff și colegelor pentru încrederea acordată. Sunt sigură că împreună vom reuși să progresăm. Cu muncă și responsabilitate vor apărea și rezultatele importante”.

Andreea Laiu: „Mă bucur că cei din club au încredere în mine și în experiența mea. Voi încerca să îmi ajut cât mai mult colegele pentru că știu că nu va fi un play-off ușor”.

În perioada 18-25 februarie, echipa Heniu va efectua un cantonament la Colibița, stațiune aflată în imediata apropiere de Prundu Bârgăului.

Iată cum arată programul primei etape din Liga 1 Feminin: 

Play-off

Etapa 1 –  14 martie 2021
ACS Piroş Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Universitatea Olimpia Cluj
Heniu Prundu Bârgăului –  Universitatea Galaţi

Play-out 

Etapa 1 – 14 martie 2021
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Universitatea Alexandria
ACS Fair Play București – AS CS Carmen 1937 Bucureşti
ACS Selena SN Constanţa – ACS Banat Girls Reşiţa