Din acest an, Federația Română de Fotbal și partenerul tehnic Joma le oferă jucătoarelor din echipele naționale un echipament croit special pentru ele.

Designul tricourilor este cel lansat în toamna lui 2017 odată cu noua identitate a echipei naționale. Diferă însă modul în care este croit. „Nu mai sunt largi, precum cele de până acum, sunt mult mai confortabile”, spune Teodora Meluță, componentă a echipei naționale a României.

Echipamentul dedicat naționalelor feminine este realizat, de asemenea, ținând cont de ultimele noutăți tehnice. Este fabricat din poliester special pentru sport căruia i s-a aplicat un tratament special de ultima generație ce oferă articolelor o mai mare rezistență la transpirație. Mai mult, în zonele propice transpirației – în părțile laterale ale tricoului – s-a folosit sistemul Micro-Mesh, o tehnologie care ajută la evaporarea transpirației, mărind confortul sportivului.

Se regăsesc în continuare semnele distinctive, precum identitatea echipei naționale, element realizat prin tehnica flock-saten, un transfer termoadeziv cu efect 3D, care îi conferă maximă vizibilitate cu calitate fotografică, dar și imprimeul realizat prin tehnica “embossed” care prezintă acvila – figura reprezentativă a scutului României.

Tricolorele vor evolua pentru prima dată în acest echipament la Alanya Gold City Cup, turneu din Turcia desfășurat în perioada 27 februarie – 5 martie.