Ziua de 6 octombrie 2019 va rămâne cu siguranță pentru multă vreme în memoria Antoniei Bratu! Junioara care chiar astăzi împlinește 15 ani, a avut parte de cel mai frumos cadou: oportunitatea de a-și întâlni idolul și de a petrece câteva ore în compania naționalei feminine, care se află în cantonament la Cluj-Napoca, pentru partida cu Belgia din preliminariile EURO 2021.

În vârstă de doar 15 ani, Antonia a jucat fotbal cu băieții până în urmă cu câteva luni, când a venit la campioana României, ”U” Olimpia Cluj. A avut ceva muncă de convingere cu părinții, însă pasiunea pentru fotbal  nu a oprit-o din a-și atinge obiectivele: practicarea sportului iubit într-un cadru organizat, unde poate face performanțe.

Visul ei este să îmbrace tricoul echipei naționale și să reprezinte România la cel mai înalt nivel. Motiv pentru care întâlnirea cu tricolorele a emoționat-o mai mult decât își închipuia.

A primit încurajări de la liderul de selecții la echipa națională, Florentina Olar, și a reușit să se fotografieze cu cea pe care vrea să o urmeze în carieră, Teodora Meluță. Nu doar pentru că joacă pe același post, de apărător, ci și pentru ambiția și curajul Teodorei de a se impune în acest sport. Așa își dorește și Antonia să ajungă într-o bună zi!

Însă, până atunci, s-a bucurat ca un copil mic de experiența de care a avut parte. A mers cu autocarul cu echipa la antrenament, le-a urmărit pe fete de pe margine la ședința de pregătire și ne-a făcut o promisiune pe care o notăm aici, ca să-i amintim de ea: ”Promit că voi lucra și mai mult decât o fac acum la antrenamente și în meciuri, pentru a primi convocarea la prima echipă. Sunt doar un copil, dar asta nu mă oprește să-mi propun obiective mărețe. Voi îmbrăca tricoul naționale într-o bună zi și voi da totul pentru România!”.