Prima noastră reprezentativă revine în Turcia, unde va participa, în perioada 26 februarie – 7 martie, la Gold City Women’s Cup, turneu găzduit de Alanya, pe litoralul Mării Mediterane, la 140 de kilometri Est de Antalya.

Selecționerul Mirel Albon spune că participarea la Gold City Women’s Cup 2018, competiție devenită deja una tradițională, va fi un bun prilej de a cristaliza o formulă de echipă pentru meciurile care au mai rămas de disputat din preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Franța.

Gold City Women’s Cup vine după primul stagiu de pregătire, unul în care nu le-am avut la dispoziție pe cele mai bune dintre straniere. Nici acum nu putem conta pe toate. Olivia Oprea s-a acidentat, iar jucătoarele din Statele Unite ale Americii nu pot veni nici de această dată. Obiectivul principal al acestui turneu va fi acela de a găsi formula ideală de echipă, mai ales în apărare, unde am avut probleme și în primul cantonament”, a spus, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, care a continau: „Am pierdut în ultima perioadă trei fundași centrali de valoare, Corina Olar, Lidia Havriștiuc și, mai nou, Maria Ficzay… În aceste condiții mizăm pe experiența căpătată de Brigitta Goder, de Teodora Meluță și pe dorința de afirmare a Melindei Nagy. Pot spune că Melinda e un mare câștig pentru echipa națională și reprezintă deja o confirmare. Urmărim și alte jucătoare. Suntem cu ochii pe Barbara Bartalis, care joacă la IK Rosso Uddevalla, în Suedia. Barbara a fost cu noi în primul cantonament, iar acum se află cu naționala U19, care se pregătește pentru turneul de la Soci”.

Selecționerul a mai adăugat că programul de la Gold City Women’s Cup 2018 a fost schimbat: „Grupa din care facem parte mai cuprinde Ucraina, Irlanda de Nord și Franța B. Ultima e noutatea. Franța B a înlocuit naționala din Kosovo. E bine că vom juca patru meciuri, cele trei din grupă și, în funcție de situația din clasament, încă unul. Sunt ultimele meciuri de verificare”.

În lotul României pentru Gold City Women’s Cup 2018 a reapărut „franțuzoaica” Anne-Marie Bănuță, care a jucat ultima oară în tricoul primei reprezentative anul trecut, tot la competiția găzduită de Alanya. „Am spus mereu că porțile naționalei rămân deschise. Anne-Marie Bănuță, iată, revine la echipa națională. Vorbeam mai devreme despre accidentarea Oliviei Oprea, cea care a evoluat pe mai multe posturi în defensivă. În toamnă am avut probleme în flancul drept al defensivei, acolo unde au evoluat în ultima perioadă Olivia, Andreea Corduneanu, dar și Adina Giurgiu. Încercăm să rezolvăm această situație inclusiv prin convocarea lui Anne-Marie. I-am urmărit evoluțiile din ultima vreme, iar ea a fost reprofilată pe acest post de fundaș dreapta. Am vorbit inclusiv cu antrenoarea ei de la Rodez Aveyron și am decis să-i dăm o nouă șansă”, a spus Mirel Albon.

Naționala României, care e cantonată de joi la Mogoșoaia, decolează spre Alanya la începutul săptămânii viitoare. „Sunt convins că ne așteaptă un nou stagiu de pregătire la finalul căruia să ne putem declara mulțumiți. Primul, cel de la începutul acestei luni, a fost unul în care am avut cele mai bune condiții. Cazare, terenuri de antrenament, temperaturi foarte bune. Vrem, de asemenea, ca toate concluziile trase după primul cantonament să ne ajute acum la Gold City Women’s Cup 2018. Vrem ca în aceste meciuri să îmbunătățim jocul de posesie. Cât de mult ne place nouă contraatacul, trebuie să îmbunătățim posesia, să facem și adversarul să alerge”, a mai spus Mirel Albon.

Selecționerul Mirel Albon a convocat 21 de jucătoare pentru Gold City Women’s Cup 2018:

Portari: Andreea Părăluță (Atletico Madrid/Spania), Lavinia Boandă (Olimpia Cluj)

Fundași: Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Claudia Bistrian (CFR Timișoara), Adina Giurgiu (Sassuolo/Italia), Anne-Marie Bănuță (Rodez Aveyron/Franța), Teodora Meluță (Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/Ungaria), Melinda Nagy (Olimpia Cluj)

Mijlocași: Ioana Bortan (Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (UDG Tenerife/Spania), Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu (ambele Olimpia Cluj), Maria Neacșu (CFR Timișoara), Andrea Herczeg (Mallbackens IF/Suedia), Kinga Barabasi (Ladies Târgu-Mureș),Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria)

Atacanți: Cristina Carp (Olimpia Cluj), Laura Rus (Sassuolo /Italia), Oana Negrea (Olimpia Cluj), Mara Bâtea (Olimpia Cluj)