După mai bine de trei ani petrecuți în campionatul Coreei de Sud, Laura Rus, 29 de ani, atacantul echipei naționale de fotbal a României, a revenit în Europa. Laura a ales să semneze cu Sporting de Huelva, prima echipă la care a evoluat în străinătate, acum un deceniu.

Laura Rus a fost prezentată zilele acestea de clubul spaniol, alături de alte două achiziții, Lydia Nayeli Rangel Hernández, 24 de ani, căpitanul naționalei Mexicului, și finlandeza Jenny-Julia Danielsson, 22 de ani.

„10, ca Hagi”

„Mi-am dorit foarte mult să mă întorc în Europa, iar la Sporting de Huelva mă simt ca acasă. E primul club la care am evoluat după ce am părăsit România. N-am uitat de unde am plecat. Nici spaniolii nu m-au uitat. S-au bucurat că m-am întors și mi-au arătat respectul lor. Sunt puși pe fapte mari. În afară de mine Sporting de Huelva a mai transferat două jucătoare de valoare, Rangel și Danielsson”, a declarat, pentru www.frf.ro, Laura Rus.

La Huelva, Laura va purta tricoul cu numărul 10! „Am vrut 9, dar nu s-a putut. Era luat, iar aici campionatul e în desfășurare. E bun însă și 10. Cu 10 a evoluat Gheorghe Hagi”, a spus râzând Lala, așa cum o alintă apropiații.

Nu e singura româncă

Laura Rus nu e singura româncă din lotul echipei Sporting de Huelva. „Elena Pavel joacă aici de zece ani! Am venit împreună a Huelva. S-a stabilit aici. E o jucătoare de mare valoare. Tot la Sporting a mai jucat Olivia Oprea, acum la Getafe”, a precizat Laura.

În week-end-ul viitor, Laura Rus ar putea debuta pentru noua sa echipă, care se află în acest moment pe locul 8 în clasamentul primei ligi spaniole de fotbal.